Ona je SRPKINJA, on HRVAT, takmiče se u ISTOM SPORTU i njihova LJUBAV prevazilazi sve razlike

Koliko sport neke ljude ume da spoji, toliko nacionalnost može da ih odvoji – ali ne i našu Milicu Starović, sada Novaković, i Antuna Novakovića, hrvatskog reprezentivca. Dvoje kajakaša se upoznalo 2017. godine i od tada se međusobno podržavaju i u sportu i u privatnom životu.

Kajakši koje je spojila ljubav prema ovom sportu, foto: G-Stock Studio/Shutterstock
Kajakši koje je spojila ljubav prema ovom sportu, foto: G-Stock Studio/Shutterstock
.

Antun Novaković je najbolji hrvatski kajakaš, a ovih dana bodri svoju ženu Milicu, koja je uspela da se plasira u polufinale discipline K-1 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. U repasažu je osvojila drugo mesto, ostavivši iza sebe Poljakinju Helenu Visnevsku za 219 hiljaditinki. Možda malo ko zna da je naša kajakašica bila evropska prvakinja 2016. godine.

Godinu dana kasnije u Turskoj upoznala je Antuna, evropskog šampiona i svetskog vicešampiona u juniorskoj konkurenciji. S vremenom se rodila ljubav, koju su prošle godine krunisali brakom. Tada se Milica preselila iz Novog Sada u Slavonski Brod.

.

Nakon što je zaprošena, podelila je sreću na Instagramu.

– Poseban i divan dan... Ja sam ostala bez reči, mogla sam samo da kazem „da“ – objavila je prošle godine.

Nacionalnost, ta toliko škakljiva tema, nije im nijednog trenutka bila prepreka, a imali su da prevaziđu još jednu – razliku u godinama. Međutim, iako je Milica devet godina starija od Antuna, uvek je isticala da tu razliku i ne osećaju.

– Bodrimo se i podržavamo međusobno. Ali da, srce baš treperi i sa posebnom energijom navijam za njega. Pritom, on vesla stalno jednosed, tako da je sam, nema nikoga u čamcu da mu da podršku. A ja sam tu da mu pružim podršku – rekla je Milica.

Nama ostaje da navijamo za Milicu u polufinalu istom silinom kojom navija i njen izabranik.

Izvor: Blicžena