O REČIMA OVOG SVEŠTENIKA BRUJI CELA ITALIJA: Završio službu, a onda je usledilo ŠOKANTNO PRIZNANJE - Zaljubljen sam...

Katolički sveštenik iz Italije, postao je tema broj jedan u medijama, nakon što je misu završio rečima "zaljubljen sam", a kako se kasnije ispostavilo, srce mu je ukrala lepa parohijanka. Zbog te ljubavi, on je odlučio da skine svešteničku odoru.

Ilustracija, foto: lunamarina/Shutterstock
Ilustracija, foto: lunamarina/Shutterstock

Rikardo Čekobeli, sveštenik parohije Todi u središnjoj Italiji, odlučio je da nakon priznanja da je zaljubljen, zamoli i svog pretpostavljenog biskupa Đulatera Sigismondija da ga razreši svešteničke dužnosti.

"Zaljubio sam se i želim da pokušam živeti tu ljubav", glasile su navodno reči koje je rekao biskupu, sudeći prema saopštenju koje su iz biskupije poslali u medije.

Čekobelijevu priču, danas su preneli svi italijanski mediji uz komentar da je on već suspendovan iz službe, te da su ponovo pokrenute aktivnosti koje će ga vratiti među "obične" ljude, prenosi Blic.

Tom prilikom, obratio se i biskup Sigismondi, koji je rekao da "zaljubljenom" ocu, želi sve najbolje u novoj životnoj odluci.

"Izuzetno sam zahvalan don Rikardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istovremeno bih želeo da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu garantuje mir i spokoj", rekao je biskup.

Težak izbor

Čekobeli je izjavio kako mu je ovakav izbor pao izuzetno teško, pogotovo ako se u obzir uzme njegova posvećenost i ljubav prema crkvi.

"Ne mogu i dalje ostati dosledan i transparentan u odnosu s Crkvom, kao što sam dosada oduvek bio", rekao je on.

Prema pisanju italijanskog lista "Corriere della Sera", lokalni žitelji gradića pored Peruđe, već duže vreme su govorili o njegovoj avanturi sa ženom čije ime nije saopšteno, kako u meidjima, tako ni u saopštenju biskupije.