O jezivoj SMRTI Pola Vokera godinama se kuju ZAVERE: Glumac je imao jednu NEOSTVARENU želju!

Smrt poznatog glumca Pola Vokera, zvezde filma "Brzi i žestoki", svet i dalje ne može da prežali, iako je prošlo devet godina od tragičnog događaja.

Izvor: story.hr  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Glumac je poginuo sa samo 40 godina u stravičnoj nesreći nakon što se poršeom zabio u stub na ulici, a automobil se zatim zapalio. Pol je ostao u svom automobilu zarobljen u sedištu, a navodno ga je pojas priklještio.

Slavni glumac rođen je 12. septembra 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendejl. Prvo pojavljivanje na televiziji imao je u jednoj reklami za pelene sa dve godine, počeo je da se bavi i manekenstvom, dok je od dvanaeste godine počeo da glumi u dečjim televizijskim emisijama.

Kako je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, počeo je da privlači veliku pažnju i svojim burnim ljubavnim životom, s obzirom na to da je važio za zavodnika za kojim su uzdisale mnoge dame. 90-ih je bio u vezi s Rebekom Makbrejn, koja mu je 1998. godine rodila ćerku Medov. Ubrzo nakon njenog rođenja par je raskinuo, a devojčica je živela s majkom.

Danas ima 24 godine, a u braku je s Louisom Torntonom-Alanom kom je sudbonosno 'da' izgovorila u oktobru prošle godine. Tada ju je do oltara dopratio glumac Vin Dizel, Polov najbolji prijatelj.

U jednom od poslednjih intervjua Pol je rekao da želi da napusti glumu i da se posveti porodici. Kako je tada tvrdio, umorio se od života filmske zvezde i smatrao je da je Holivud 'obično smeće'. Svoju oazu mira je pronalazio u okeanu i talasima, pa je često surfovao. Iako je bio zadovoljan uspesima koje je postigao u karijeri, neostvarena želja mu je bila da postane muzičar. Obožavao je automobile i brzu vožnju. Čak se i takmičio u „Redline Time Attack“. Za neke scene u franšizi "Brzi i žestoki" nije koristio dvojnike, već je prilagodio svoj automobil kako bi ih snimio sam.

Nažalost, 30. novembra 2013. godine glumac, njegov prijatelj i finansijski savetnik Rodžer Rodas vozili su se poršeom u Santa Klaritu. Rodžer je izgubio kontrolu nad automobilom koji je nakon snažnog udarca u stub, pa u drvo, eksplodirao. Službe hitne pomoći i vatrogasci koji su ubrzo stigli na mesto nesreće mogli su samo da konstantuju smrt.

Ipak, mnogi i dalje veruju da nije u pitanju bila nesreća, već ubistvo. Njegova majka je u dokumentarcu govorila o tome da je Pol zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada i kako je njegova saobraćajna nesreća bila dobro nameštena. Neki su išli tako daleko da su govorili da uopšte nije mrtav, već da je reč o navodnom marketingu.

Ono što je mnoge uverilo da su činjenice nesreće sumnjive, jeste to što uzrok nije precizan, jer je automobil potpuno uništen. Prava istina za one koji sumnjaju nikad nažalost neće biti otkrivena.

Pol je sahranjen 14. decembra na groblju koje se nalazi u Holivud Hilsu. Njegovo telo je kremirano, a sahrani su prisustvovali samo najbliži članovi porodice i prijatelji.