Mlada mama izborila se s rakom i ponovo ostala trudna, a onda je obolela od korone: Danas je zdrava i uživa sa svojom decom!

Medicinska sestra Kejt Foksal (36) iz Burnmauta u Engleskoj rodila je drugo dete i to ubrzo nakon što su ona i njen suprug Daniel Bandi (37) preboleli korona virus, piše "Mirror".

.

Kejt se zarazila u poslednjim nedeljama trudnoće, a virus je dobila od supruga. Simptome je razvila nakon par dana i usledio je šok. Daniel se samoizolovao nakon što je izgubio čula ukusa i mirisa. Kejt je dve nedelje pre porođaja dobila visoku temperaturu, izgubila ukus i miris i jako je kašljala.

Brisom je potvrđeno da su pozitivni na koronu, a Kejt se bojala za dete nakon svega što je prošla. Od 2015. godine borila se s rakom dojke. Prošla je kroz operaciju i hemoterapije. Primala je hormonsku terapiju sve dok nije dobila odobrenje za pauzu kako bi poradila na drugom detetu.

.

- Rekli su mi da imam jako male šanse da ostanem trudna. Imala sam godinu dana pauze od hormonske terapije. Rekli su mi da mi je potrebna kako se rak ne bi vratio. Pred sam kraj, kad sam već počela da gubim nadu ostala sam trudna. Bili smo presrećni - kaže Kejt.

- Jako sam se bojala jer smo uporno radili na drugom detetu. Pored moje dijagnoze sada se tu našla i korona.

Malena Ostara rođena je 15. maja, a nakon što su se vratili iz bolnice, malena je dobila visoku temperaturu.

- Bila je neko vreme u bolnici. Nismo mogli da je vidimo. Prepali smo se, ali testirana je na Covid-19 i test je bio negativan. Rekli su nam da se radi o virusu, ali ne o koroni - kaže.

- Sada je sve prošlo. Zdravi smo i presrećni. Naš san se ostvario- zaključuje mama, prenosi 24sata.hr.