Majka mu je UNIŠTILA život, otac je hteo da ga UBIJE, a SPAS je pronašao u NJOJ: 38 godina ljubavi okončanih zbog slomljenog srca

Ričard E. Grant je mnogima poznato lice s TV ekrana i filmskog platna, a radi se o jednom od onih glumaca koji svoju intimu i privatnost čuvaju daleko od očiju javnosti, pa se o njegovom privatnom životu malo toga zna.

Izvor: story.hr  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ništa nije preterana tajna, ali tabloidi kao da su godinama predviđali turbulencije u životu ovog velikog glumca poznatog po ulogama u „Can You Ever Forgive Me?“, „Withnail and I“, „Bram Stoker's Dracula“, „The Age of Innocence“ i „Persuasion“.

Ričard je rođen 1957. godine, a nedavno je po prvi put progovorio o nizu velikih životnih trauma.

Naime, glumac je rođen u Africi, a odrastao je u porodici profesora engleskog jezika. Iako se sve naizgled činilo idilično, tek je nedavno otkriveno da je istina zapravo bila totalno drugačija.

Nakon završene srednje škole Ričard se odselio u Veliku Britaniju i započeo izgradnju svoje, danas vrlo uspešne, glumačke karijere, a tamo je upoznao i svoju pokojnu suprugu Džoun Vošington. Ljubav s Džoun je trajala 38 godina, a samo je smrt uspela da ih rastavi – jer je Džoun preminula prošle godine.

Džoun je bila ljubav Ričardovog života, a rodila mu je ćerku kojoj su dali ime Olivija, dok je Džoun iz prvog braka imala sina Toma, kog je Grant usvojio. Nažalost, Tom je preminuo nedugo pre svoje majke i to od raka pluća koji je kasno otkriven, pa je već bio zahvatio veliki deo ostalih organa. Bizarno je to da je od iste bolesti umrla i njegova majka, samo mesec dana nakon svog sina. Grant je zbog toga javno rekao da je uveren kako je umrla od slomljenog srca, a ne od bolesti.

Kako je nakon smrti supruge i posinka preispitao svoj život, glumac je godinu dana pisao svoje memoare, a sada su i objavljeni. Tako je otkrivena istina o mnogim traumama iz njegove mladosti, a najviše u vezi odrastanja u Africi.

Naime, Grant je kao dete otkrio da mu majka ima ljubavnika. Zatekao ju je u krevetu sa njim, a reakcija tog čoveka koji mu je razorio porodični dom, bila je ta da je glumca, koji je bio tek dete, vijao sa puškom po kući, pa ga naterao da se zakune kako nikom neće reći šta je video. Ipak, istina je isplivala na videlo pa su mu se roditelji razveli, a on nikada nije uspeo da obnovi odnos s majkom.

Istovremeno, otac mu je pao u duboku depresiju, pa mu je sam rekao kako će se ubiti.

„Govorio mi je da će si prosuti mozak, da nema zašto da živi“, prisetio se nedavno Grant, koji je otkrio kako mu je u nošenju s porodičnim i emocionalnim traumama iz detinjstva najviše pomogla njegova supruga u kojoj je pronašao utočište. Uz to, godinama je išao i na psihoterapiju i vodio dnevnik kako bi "očistio" glavu od toksičnih misli.

Osim što mu je najavljivao vlastito samoubistvo, Grantov otac je postao alkoholičar koji je pretio i njemu. Stalno mu je govorio da je on kriv za raspad braka i da će ga ubiti na spavanju, pa nije ni čudo da je glumac sa napunjenih 18 godina odmah otišao od kuće i potražio sreću u svetu.

Danas se Grant, osim snimanjem filmova, bavi i izradom parfema, a pokrenuo je i lični brend u saradnji sa svojom ćerkom.