Kad je Čarli Čaplin UPOZNAO OVU LEPOTICU njoj je bilo samo 18, a njemu 53 godine: Rodila mu je OSMORO DECE

Una O'Nil imala je nepunih 18 godina kada je otišla u Holivud i rešila da postane glumica. A tamo je upoznala 53-godišnjeg Čarlija Čaplina, poznatog ljubitelja mladih devojaka, koji ju je odlučio da angažuje za svoj novi film.

Foto: Profimedia/Courtesy Everett Collection
Foto: Profimedia/Courtesy Everett Collection
.

Čaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom lepotom i šarmom. Susret s njom je opisao kao "najsrećniji događaj u životu".

Svi koji su je upoznali verovali su da će napraviti veliku karijeru, bila je lepa, obrazovana, iz ugledne porodice. Očekivalo se da će ćerka uglednog književnika, nobelovca Judžina O'Nila i spisateljice Agnes Bolton postati važna i slavna kao i njeni roditelji.

Bila je zgodna, šarmantna, privlačna i svi su je želeli. Izlazila je s Orsonom Velsom i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom J.D. Selindžerom, piscem "Lovca u žitu".

"Bila je tiha i predivna, do te mere da s nje nisi mogao da skineš pogled", opisivali su njeni prijatelji Unu u koju se tada 22- godišnji Selindžer strašno zaljubio.

Ipak, na iznenađenje svih mlada lepotica je započela vezu sa Čaplinom što je izazvalo zgražavanje cele filmske industrije i američke javnosti. Venčali su se čim je ona napunila 18 godina. Čaplinu je to bio četvrti brak. Prva tri trajala su po samo nekoliko godina svaki, svoje dve žene oženio je kad im je bilo 16 godina, a treću kad joj je bilo 19 godina.

Brak Une i Čaplina razljutio je njenog oca, koji je bio Čaplinov vršnjak. Brak nije odobrio, prekinuo sve kontakte sa odbeglom ćerkom i razbaštinio je. Iako je prelepa crnokosa devojka bila očeva miljenica, mislila je da će se voljeni otac predomisliti, ali on joj nikad nije oprostio udaju za Čaplina. Nikad više s njom nije ni reč progovorio. Ona mu je ipak pisala svake nedelje jedno pismo ne znajući da on nikada ni jedno nije otvorio.

Ali vreme je pokazalo da Una nije pogrešila. Nije napravila nikakve velike i važne stvari kao njeni roditelji, ali je sa svojim suprugom imala skladan i lep brak koji je trajao 34 godine i u kojem su dobili osmoro dece, pet ćerki i tri sina. Većinu života proveli su u Švajcarskoj gde su i odgojili svoju decu.

"On je od mene napravio zrelu ženu, a ja sam ga održavala mladim", rekla je Una o svom suprugu.

Njihov sin Judžin jedno prilikom je ispričao da su njegovi roditelji bili strašno privrženi jedno drugome i da su se uvek kad god bi bili zajedno držali za ruke.

Una je nadživela Čaplina za 14 godina, ali su joj poslednje godine bile nesrećne. Tuga zbog njegove smrti odvela ju je u alkoholizam. Umrla je od raka pankreasa 1991. godine.

Izvor: Kurir Stil/ Marija Brčić