“Ja sam navikao od malena bez kupatila, voleo bih deca da imaju” Đusićima se želja ispunila i nije jedina! U neverici gledaju svoj novi dom...(VIDEO)

U mestu Selište kod Trstenika, živi šestočlana porodica Đusić. Najmlađi Đusići, brat i tri sestre, Jovan (13), Milica (12), Jelena (7) i Nikolina (4) ne žive kao njihovi vršnjaci iako se mama Marina i otac Mihailo trude da im olakšaju detinjstvo.

.

Marina vodi brigu o deci, a Mihailo radi u nadnici kada su sezonski poslovi u toku. Imaju malu baštu koju vredno obrađuju da bi imali da se prehrane. Đusićima sve nedostaje osim zdravlja i ljubavi. Jovan, kao najstariji i jedini dečak u porodici, brine o sestrama. Svi se igraju zajedno, jer drugo društvo nemaju, osim u školi. Brinu o psima i mačkama, igraju se na obližnjem potoku, penju na drveće.

Žive u kući koja je stara preko pola veka, bez struje, vode i kupatila. Kupaju se u koritu i koriste poljski toalet u dvorištu. Mali Đusići sanjaju da imaju kupatilo i toplu vodu koja će ih zagrejati u hladnim zimskim danima. Voleli bi da imaju i veš mašinu, koju nikad nisu videli i sanjaju da ih se drugari više ne stide i da im dođu u goste.

Snove, malih Đusića, ostvarila je Tamara Grujić u još jednoj “Radnoj akciji”, uz veliku pomoć lokalne samouprave.