Izgubila je ćerku, pala u depresiji, a pred kraj života srela 20 godina mlađeg: Nisam zaslužalal Tea, govorila je Edit

Jedna od najpoznatijih francuskih šansonjerki Edit Pjaf bila je žena koju su obožavali ljudi širom sveta. Međutim, njen život nije bio tako jednostavan.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ona je imala koliko srećnih, toliko i tragičnih trenutaka jer je izgubila ćerku, voljenu osobu, a borila se i sa depresijom dugi niz godina.

— Uostalom, mi nemamo kontrolu nad svojim životom. Hrabrost leži u tome što ćete koračati svojim putem do kraja — rekla je Edit Pjaf, piše Glossy.

Ona se u poslednjim godinama života potpuno promenila fizički, u 47. godini bila je krhka fizički, iscrpljena, a onda joj je život priredio iznenađenje.

Upoznala je svoju poslednju ljubav, francuskog pevača i glumca, ali i frizera Teofanisa Lambukasa. Bio je 20 godina mlađi od pevačice.

Edit sa poslednjom ljubavi / Foto: Profimedia
Edit sa poslednjom ljubavi / Foto: Profimedia
.

Upoznali su se kada ju je on posetio u bolnici, kada joj je doneo poklon iz Grčke u vidu lutke. Često joj je dolazio u posetu, na kraju ju je i zaprosio, kada ga je ona odbila, ali ga nije oterala od sebe.

Umeo je da sate provede sedeći uz klavir i slušajući Edit Pjaf i nije ga interesaovalo to što je ona starija od njega, u tom trenutku teško bolesna, pošto su joj lekari dijagnostikovali artritis, a nakon toga i rak jetre.

— Vodila sam užasan život, istina je. Ali takođe, taj moj život je bio neverovatan. Jer pre svega, ja sam volela život — pričala je Edit.

Mladi frizer je postao drugi suprug pevačice. Venčali su se u crkvi, a obožavaoci su ubrzo Tea osudili da je sa njom zbog novca.

On je ostao do kraja njenog života u njenoj blizini, čitajući joj pesme, izvodivši joj smešne skečeve, a sa njom je ostao i kada je ona prestala da ga prepoznaje. Njihova ljubav je trajala 11 meseci.

—Nisam zaslužila mog Tea, ali sam ga ipak dobila... — izjavila je ona pred smrt.

Umrla je u snu 10. oktobra 1963. godine, a posle njene smrti Teu je ostao pevačicin dug od 45 miliona franaka. Ona je pred smrt ostala bez novca, koji je trošila na drogu i zabavu. Živela je na račun svog supruga.

Teo je preminuo 7 godina kasnije i sahranjen je pored Edit Pjaf.