Federer uz sebe ima IMA JAKU SUPRUGU: On je možda kralj na teniskom terenu, ali u kući - NJENA REČ JE GLAVNA

Slavni teniser Rodžer Federer zvanično je potvrdio da završava svoju profesionalnu karijeru. Uprkos tome što teniser ima 40 godina, fanovi su sa velikom tugom dočekali ovu vest.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Federer iza sebe ima veoma uspešnu i blistavu karijeru, dok je supruga Mirka uvek bila uz njega davajući mu ogromnu podršku i vetar u leđa.

Zanimljivo je da se i ona bavila tenisom, te ne čudi što je imala razumevanja i što mu je bila oslonac.

Miroslava Vavrinec je rođena u Slovačkoj 1978. godine, a kada je imala dve godine njeni roditelji su emigrirali u Švajcarsku. Kada je imala dve godine sa roditeljima se preselila u Švajcarsku.

Bila je vrlo uspešna u tenisu, dok joj je najveći upeh bio pozicija na 76. mestu na svetu, 2001. godine. Samo godinu dana pre toga, upoznala je ljubav svog života Rodžera Federera na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Ubrzo nakon poznanstva, uplovili su u ljubavnu vezu. Zanimljivo je da Mirka u tom momentu nije bila slobodna, odnosno bila je verena za bogatog Arapina preneo je italijanski magazin "Gioia".

Kada je shvatila da je zaljubljena u slavnog tenisera, raskinula je veridbu, pokušavajući godinama da sakrije taj postupak od očiju javnosti.

Sedam godina nakon završetka karijerezbog povrede koju je imala, Mirka staje na ludi kamen sa Federerom. Par se venčao 2009. godine, a Mirka je istakla da joj je on bio najveća podrška.

"Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem", rekla je Mirka jednom prilikom.

Svoj brak krunisali su decom, ćerkama Milom i Šarlen i sinovima Leom i Lenijem.

Mirka je oduvek pratila tenisera i podrila ga na turnirima, te nema sumnje da će i sada biti uz njega budući da je doneo tešku odluku da napusti karijeru.

Teniser je pre dve godine novinarima otkrio kako mu je bitno da je njegova supruga uvek zadovoljna pa je zbog nje spreman i toga da se odrekne.

"Kada Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati", rekao je tada.

Šuškalo se i da je ona ta koja zavodi red u kući, a njen strog izgled na mečevima samo je dodatno pogrejao priče da je stroga i ambiciozna, piše Kurir Stil.