Dirvljiva prepiska posle 35 godina: "Jesi li ti dala dečaka na usvajanje? - Jesam - Mislim da ste moja biloška majka"

Sa samo 15 godina Stejsi Fej ostala je u drugom stanju i tada joj se kao najbolja odluka činilo da dete da na usvajanje. Mislila je da ga posle porođaja nikada više neće videti, ali...

zagljaj, foto: Youtube Printscreen/TheSocialVoiceProject
zagljaj, foto: Youtube Printscreen/TheSocialVoiceProject
.

Ta beba se danas zove Stiven Stron, vojni je veteran i živi u Pitsburgu. Dok je odrastao, uvek se pitao ko mu je prava mama. Nakon što je u poplavi izgubio sve papire, Stiven se pomirio s tim da je nikada neće pronaći.

Međutim, 2017. je usvojen zakon koji omogućava da deca, koja su data na usvajanje, imaju uvid u svoje rodne listove. To je promenilo sve.

Stiven je ubrzo saznao da mu je biološka majka Stejsi Fej. Bio je uzbuđen i potražio je na Fejsbuku. Pronašao ih je nekoliko i svima je poslao poruku u nadi da će pronaći onu pravu.

“Poslao sam poruku i rekao ‘Hej imam čudno pitanje. Jeste li 1982. dali dečaka na usvajanje?’. Ona je rekla ‘Jesam’, a ja sam rekao ‘Mislim da ste moja biološka majka””.

Iako se nisu videli 35 godina, imali su mnogo toga zajedničkog. Oboje su bili deo iste veteranske grupe. Osim toga, oboje su se prijavili za trčanje u istom maratonu, piše blic.rs.

.

Stiven je kontaktirao udruženje kako bi iznenadio svoju davno izgubljenu majku. Hteo je da je iznenadi na maratonu. Organizatori su sarađivali kako bi sve bilo pravo inenađenje, a dogovorili su mu i medijsku pratnju. Stiven se skrivao dok je čekao da njegova mama dođe.

Na papiru je napisao kako je prošlo 13 075 dana otkako ga je mama zadnji put videla. Dok je Staci čitala tekst, Stiven joj se prišunjao. Kada se okrenula, smejao se. Kada su shvatili koga gledaju, oboje su se bacili u zagrljaj.