Danas je JEDNA OD NAJBOGATIJIH ŽENA: Muža je upoznala na bizaran način, a sa njim je provela i JEDNU NOĆ U ZATVORU

Riz Viterspun jedna je od najbogatijih žena, a najčešće postavljano pitanje na guglu u vezi sa njom je upravo: "Kako je Riz tako bogata?". Pored činjenjice da iza sebe ima fantastičnu glumačku karijeru dugu više od 30 godina, takođe je bila i vlasnica uspešne producentske kuće. U nastavku pročitajte više o ovoj fascinantnoj glumici.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Riz Viterspun zavoleli smo kao "pravnu plavušu", međutim njen glumački talenat samo je jedan aspekat njene karijere koja se konstantno razvija.

Riz Vizerspun je rođena u Nju Orleansu, u Luizijani, 1976. godine u porodici Džona Viterspuna, otorinolaringologa, i Beti Viterspun, profesorke koja je predavala medicinskim sestrama.

Glumica koja je ove godine proslavila svoj 46. rođendan prvih pet godina života provela je u Nemačkoj, gde joj je otac služio kao vojni hirurg, a kasnije je njena porodica život započela u Nešvilu, u državi Tenesi. Od malih nogu pohađala je školu za devojčice.

"I sa sedam godina imala sam plan", napisala je glumica u opisu slike iz detinjstva koju je podelila sa svojim fanovima.

Riz je radila kao model i pojavljivala se u reklamama, a 1991. debitovala je na velikom platnu, glumeći u filmu "Čovek na mesecu". Ta drama o odrastanju bila je hvaljena, a Riz Viterspun je za svoje izvođenje pobrala velika priznanja.

Ova simpatična plavuša1999. udala se za glumca Rajana Filipea s kojim je dobila sina i ćerku. Par se rastao 2008., ali navodno su i dalje dobri prijatelji koji rođendane svoje dece uvek slave zajedno.

Nakon pomalo burnog ljubavnog života, glumica je sreću pronašla sa agentom za talente CAA, Džimom Tutom. Par je u braku od 2011. godine, a njihov susret bio je daleko od bajkovitog.

"To se dogodilo iz vedra neba. Jedan pijani tip me udarao, pravio je od sebe takvog idiota, vikao na mene", prisetila se glumica u intervjuu za "Elle" 2012. godine.

"Džim je prišao i rekao: 'Molim te, oprosti zbog mog prijatelja. Upravo je raskinuo sa nekim'. On je bio stvarno dobar prijatelj, izvukao ga je iz te situacije. Moj suprug je divna osoba", rekla je tada Riz.

Džim Tut i Riz započeli su vezu 2010., a venčali su se 2011. godine. Godinu dana kasnije, dobili su sina Teneseja Tuta. Ono što je mnogima zanimljivo jeste to da je glumica sa svojim suprugom jednu noć provela u zatvoru.

"Očito sam popila nekoliko pića više i mnogo mi je neprijatno zbog stvari koje sam rekla", rekla je glumica za CNN.

"Bila je to definitivno strašna situacija i bila sam uplašena za svog muža, ali to nije opravdanje. Nisam poštovala policajca koji je samo radio svoj posao. Jako mi je žao zbog svog ponašanja", priznala je glumica nakon incidenta 2013. godine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Bogatstvo moćne žene

Mnogi su se pitali kako je Riz postala tako bogata, jer vrednost njenih nekretnina iznosi više od 400 miliona dolara. Naime, veliki deo njene zarade dolazi od prošlogodišnje prodaje "Hello Sunshine" - njene uspešne producentske kuće koja stoji iza filmova, serija i emisija poput "Big Little Lies", "Little Fires Everywhere" i "The Morning Show". Kompanija je osnovana 2016. te je tako Riz u tom trenutku imala znatnu zaradu već u džepu.

Glumica Riz Viterspun zauzela je 74. mesto na Forbsovoj listi najmoćnijih žena za 2021., godinu dana nakon što je kupljena njena kompanija, po procenjenoj vrednosti od 900 miliona dolara.

Riz Viterspun danas ima veliki uticaj na Holivud kroz svoje moćne drame i dominantne ženske likove. Ona svojim primerom nastavlja da uverava žene da ne moraju da se suoče sa teškoćama koje je ona prolazila dok je bila mlada devojka, početnica u Holivudu.

Riz je često i tema medija zbog svoje dece, a poebnu pažnju privlači njena ćerka koja je kopija svoje majke.

Izvor: Wanted!