Bila je SUPERMODEL 80-tih, a danas IZGLEDA JOŠ BOLJE: Ona je dokaz da žene mogu PRELEPO da OSTARE

Modnim pistama je hodala u zlatnoj eri supermodela, kasnih osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Danijela Peštova rođena je u Češkoj, 1970. godine, za nekoliko meseci će napuniti 53 godine.

Otkrivena je odmah posle srednje škole, a iako je planirala da upiše fakultet, posle pobede na takmičenju modela, preselila se u Pariz i potpisala ugovor sa "Madison Modelling Agency". Kada se posle Pariza preselila u Njujork, njena karijera je doživela procvat.

.

Pojavljivala se na naslovnim stranama vodećih magazina, kao što su GQ, Marrie Claire, Elle, Cosmopolitan. Redovno je sarađivala sa "Sports Illustrated" magazinom, kao i sa brendom "Victoria's Secret".

Za razliku od većine manekenki iz tog perioda, rano se udala. Imala je 25 godina kada se venčala sa Tomasom Butijem, tadašnjim izvršnim direktorom Fashion Caffe-a, sa kojim je dobila i sina 1996. godine.

Brak nije potrajao, razišli su se već 1998. godine. Ove godine, na Dan mentalnog zdravlja, napisala je na Instagramu: "I ja sam išla na terapiju, pomogla mi je. U tom periodu sam bila mlada, razvedena, samohrana mama, koja je živela sama, daleko od porodice. Bila sam depresivna i osećala se izgubljeno. Stres, anksioznost, život... Ponekad ne možemo sami da se izborimo, ponekad je svega previše. Nije sramota potražiti pomoć, ne treba kroz sve da prolazite sami".

.

Sreću je pronašla pored slovački, muzičarem Pevelom Haberom, frontmenom grupe "TEAM". Već dvadeset godina su zajedno i imaju dvoje dece, ćerku Elu, rođenu 2002. godine i sina Pola, rođenog 2009. godine. Zanimljivo je i da Danijela tečno govori ruski, engleski, francuski i itallijanski jezik.

I dalje je aktivna i pojavljuje se u brojnim modnim kampanjama, a čest je gost i filmskih festivala i drugih manifestacija u Češkoj.

Prošle godine zajedno sa Helenom Kristensen, učestvovala je u kampanji za "Victoria's Secret".

A jedno od najdražih snimanja i danas je za nju snimanje reklame za "Victoria's Secret". "Jedna od omiljenih reklama koju sam radila i svakako jedna od najtežih. Deo sa plesom i igranjem je bio zastrašujuć, ali su nas sproveli kroz kraći kurs pre snimanja i mislim da smo odlično uradile sve", napisala je, piše Kurir Stil.