"Kradem ti se u večeri rane"... Prijatelji se oprostili od Marinka

Od glumca Marinka Madžgalja, koji je posle duge i teške bolesti umro 26. marta, oprostili su se kolege i prijatelji na komemoraciji u pozorištu Atelje 212.Marinka su na večni počinak ispratili porodica i prijatelji u koloni koja je tiho išla uz najtužniju muziku na svetu...

.

Madžgaljev kolega i upravnik Atljea 212 Branimir Brstina otvorio je komemoraciju rečima da je "odlazak Marinka Madžgalja veliki gubitak za pozorište“.

"Njegovo vreme je tek trebalo da dođe. Otišao je naš dragi drug, omiljeni glumac", rekao je Brstina.

Dirljive poslednje reči umrlom prijatelju uputili su glumac Andrija Milošević i voditelj Ognjen Amidžić.

"Ukrao sam mu mnogo fora i možda će tako on kroz mene nastaviti da živi", rekao je Milošević, dok je Amidžić rekao da "čovek stvarno umire tek kad ga zaborave". "Ja te, brate, neću zaboraviti", rekao je kroz suze voditelj i Madžgaljev kolega iz grupe Flamingosi.

Pušten je insert iz serije "Ranjeni orao" u kom Madžgalj peva staru sevdalinku "Kradem ti se u večeri rane".

Komemoraciji koja je počela u 11 časova, od svog kolege i prijatelja na Velikoj sceni "Mira Trailović" oprostili su se, između ostalih, Gorica Popović, Gordan Kičić, Tamara Krcunović, Snežana Trišić, Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Aleksandar Srećković.

Među priustnima bili su Kalina Kovačević, Seka Sablić, Mirka Vasiljević, Vuk Kostić, kao i ministar kulture Ivan Tasovac.

Komemoraciji je prisustvovala i bivša supruga Marinka Madžgalja, glumica Dubravka Mijatović, sa kojom ima ćerku.

Sahrana je održana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Madžgalj u jednom od svojih poslednjih intervjua poručio: "Došlo je vreme kad ne možeš da naplatiš svoj rad"

Marinko Madžgalj roden je 1978. u Beogradu, a odrastao je u Kotoru.

Bio je srpski glumac, pevač i televizijski voditelj. Zajedno sa Ognjenom Amidžićem bio je član muzičkog dvojca Flamingosi. Sa Amidžićem je vodio i zabavnu emisiju Ćao, Darvine.

Diplomirao je glumu na FDU 2000. godine, u klasi prof. Gordane Marić a igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Pozorištu „Boško Buha“, Bitef teatru i UK „Vuk Karadžić“. Bio je stalni član ansambla Ateljea 212 od 2012. godine.

Proslavio se ulogama u komedijama i komičnim serijalima Crni Gruja i Drug Crni u NOB-u, te Ranjeni orao i Greh njene majke.

U Ateljeu 212 igrao je u predstavama: Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina. Ostvario je zapažene uloge u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta: Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva. U Bitef teatru igrao je u Fejk porno, Fakebook, u Narodnom pozorištu u Hasanaginici, u Madlenianumu u predstavi Doručak kod Tifanija, u UK „Vuk Karadžić“ u predstavi Sablja dimiskija, u Pozorištu Slavija u predstavi Prevrtač i u Dadovu u predstavi Zajedno sami. Igrao u tv serijama: Pevaj, brate, Na slovo, na slovo, Moj rođak sa sela, Greh njene majke, Ranjeni orao, Ne daj se, Nina, Crni Gruja, Karađorđe i pozorište, Lisice.

Glumac je u avgustu prošle godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravsteno stanje nije poboljšalo.

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović sa kojom ima ćerku.

Minutom ćutanja u Ateljeu 212 preksinoć je odata počast rano preminulom glumcu:

.

Izvor: B92