Lejdi Gaga nastupila sa žrtvama silovanja, Holivud plakao!

Najemotivniji trenutak sinoć održane dodele Oskara po mnogima je bilo Gagino izvođenje pesme "Til It Happens to You" koja govori o seksualnom napastvovanju. Pevačici su se na bini pridružile 52 žrtve silovanja i zajedno su, držeći sa za ruke, dobili ovacije publike. Pored Gage je cele večeri bio njen dečko Tejlor Kini kojem je pevačica posvetila emotivan status na Fejsbuku.

.

Lejdi Gaga (29) otvoreno govori o svojoj zavisnosti, karijeri...I o tome da je silovana kada je imala samo 19 godina.

- Jedina osoba koja ti može pomoći u toj situaciji jesi ti sam. Mi možemo da iscelimo svoje telo, to je komplikovan proces... nisam nikome pričala o svom silovanju punih sedam godina. Nisam to mogla da prihvatim i krivila sam sebe, mislila sam da je to bila moja krivica s obzirom na to kako se oblačim i zato što sam provokativna kao osoba. To me je potpuno promenilo, promenilo je moje misli i moje telo. Želim da inspirišem druge žene. Kada vidim sva ta lica u publici, znam da skrivaju tajne. Bol ne treba da se čuva u sebi, treba izbaciti sve to smeće iz sebe, rekla je nedavno pevačica u intervjuu za TalkTalk.
Sinoć je, ipak, nadmašila samu sebe izvedbom pesme „Til It Happens To You“ o seksualnom zlostavljanju.

Pevačicu je najavio američki potpredsednik Džo Bajden (73) koji već godinama zagovara akcije o dizanju svesti o seksualnom zlostavljanju žena.

Gaga je pesmua napisala s Dajan Voren. Obe su bile žrtve silovanja.

Pesma se nalazi u dokumentarnom filmu „The Hunting Ground“ koji progovora o silovanju na američkim studentskim kampusima.

- Tu pesmu mi je uvek teško da izvodim, kaže pevačica koja je prošle godine prvi put progovorila o svom traumatičnom iskustvu.

.

Na pozornici su joj se pridružila žrtve zlostavljanja koje su na rukama imale ispisane poruke poput „nisi ti kriva“.

Nakon dirljivog nastupa, publika je ustala i ispratila Gagu aplauzom. Kamera je prikazala i reakciju Kejt Vinslet (40) koja se i rasplakala.

Glumica nagrađena Oskarom, Bri Larson (26) stala je ispred pozornice i zagrlila svaku žrtvu zlostavljanja koja je bila na pozornici.

.

Pevačica je nakon dodele Oskara, na kojoj je blistala u beloj toaleti i sa damskim talasima nalik na Merlin Monro, podelila je fotku sa partnerom Tejlorom Kinijem i poruku koja svakoj žrtvi seksualnog napastvovanja može da ulije samo nadu.

- Nisam verovala da će me iko ikada voleti, jer sam se osećala kao da mi je telo uništio čovek koji me je zlostavljao. Ali on voli borca u meni. Stajao je porem mene cele večeri, ponosam i bez stida. TO je pravi muškarac - napisala je Gaga.

.

Pevačica je otvoreno govorila o tome kako ju je silovao muzički producent koji je od nje bio stariji 20 godina.

- Nisam htela da pričam o tome, niti da priznam da se to desilo, čak ni samoj sebi. Godinama sam išla na terapiju zbog toga. Sada mogu da pređem preko tih trauma, ali tada sam bila kao senka same sebe. Išla sam u katoličku školu, onda su razne stvari počele da se dešavaju, i kao da nisam znala šta to znači. Mislila sam – ovako se ponašaju odrasli, ovo je šoubiznis - rekla je tada Gaga.

Upravo zbog toga je pevačica jedan od najglasnijih govorinika protiv seksualnog napastvovanja, i učestvovala je u snimanju dokumentarnog filma "The Hunting Ground" u kojem se i pojavljuju sve žrtve koje se sa njom bile na bini sinoć.

Emotivno izvođenje pesme diglo je salu na noge, a mnogi su bili jako besni što Gaga niej dobila Oskara za ovu pesmu. Umesto nje, za najbolju numeru u filmu, nagradu je uzeo Sem Smit za pesmu "Writing’s on the Wall" iz filma "Spektra".

Izvor: 24sata