Od devojčice koju su maltretirali do najveće televizijske zvezde današnjice

Elen Dedženeris je pronašla put do srca gledalaca, o njoj pišu da stari izuzetno lepo, a nena karijera ide uzlaznom putanjom. Blago rečeno.

.

Milioni gledalaca širom sveta uzimaju daljinski u ruke kada je njen talk show na televiziji zbog čega je i osvojila silne nagrade. Čak i deca znaju njein glas budući da je dala glas ribici Dori, u sada već kultnom animiranom filmu „U potrazi za Nemom“. Bila je i jedan od sudija u prvoj sezoni šoua „Američki idol“, što samo dokazuje njenu svestranost.

Dok njen odličan vrckav smisao za humor zasmejava publiku, a njen entuzijastični ples pokreće i one koji ne vole da plešu, simpatična TV voditeljka imala je zanimljiv životni put posut i trnjem, a samo ružama.

Od male devojčice iz Lujzijane do nezavisne žene koja je izašla u javnost progovorivši o svojoj seksualnoj orijentaciji, Elen je sigurno neko kome se mnogi dive. Ipak, malo se zna o njoj, a neki od podataka mogli bi i te kako da vas iznenade.

.

-Očuh ju je maltretirao kao malu. Elenina mama je imala mnogo muškaraca pa je, tada mala Elen morala da stane ispred njih i da se zauzme za sebe. Treći suprug Elenine majke maltretirao je šesnaestogodišnju devojčicu pokušavši da joj provali u njenu sobu, a neretko ju je i dirao. Elen je pokušala da pobegne kroz prozor i provela je noć u bonici samo da ne bi bila kod kuće. Pre 10 godina, hrabro je odlučola da o tome javno progovori.

- Madona joj je rođaka 11. kolena. Imaju zajedničkog pradedu iz desetog kolena.

.

- Jedna vožnja u Dizni parku je nazvana po Elen. Ako ste ikad želeli da uđete u njenu glavu, to možete učiniti u Dizni parku gde „vožnja s Elen“ traje oko 45 minuta, a njeni „gosti“ provozaće se kroz istoriju, pozdraviti s dinosaurima, ali i naučiti svašta o fosilima i putovati kroz vreme.

- Takmičila se sa Mišel Obama u tome ko može da uradi više sklekova i izgubila. 2012. godine Elen je ugostila prvu damu Amerike i izazvala je na „dvoboj“. Elen koja je tada imala 54 godine uradila je 20 sklekova, dok je Mišel, koja je tad imala 48, uradila 25!

- Elen je „teška“ čak 285 miliona dolara! Svake godine zaradi oko 70 miliona dolara zahvaljujući uspešnom talk show i tome što producira televizijske emisije i filmove, piše scenarije i daje glas junacima crtanih filmova. Proglašena je za jednu od najboljih komičarki našeg vremena.

- Odrasla je kao hrišćanski naučnik. Do 13. godine Elen je išla u crkvu i bila hrišćanski naučnik. To je religija koja ne veruje u medicinu ni lekove, ali je posle 13. godine prestala jda praktikuje tu veru i danas se izjašnjava kao „ne-religisjka“ osoba. Ali ipak, kaže, veruje u Boga.

- Ona nije bila najduhovitija osoba u porodici. Njen brat je bio veći komičar od nje! Kao mala je često odlazila u vožnju biciklom ne bi li upoznala grad. Bio joj je to beg od kuće budući da su joj se roditelji razveli kada joj je bilo 13 godina. Tada je tek isplivao njen smisao za humor jer se, kako je rekla, na taj način branila od loših misli.

- Imala je nervni slom kada je prekinula s En Heč. Elen i En bile su u vezi tri i po godine, a pre nego su se razišle 2000. napisale su bračne zavete i tražile mesto gde će živeti zajedno. Elen je jako pogodilo kada ju je En dan nakon toga napustila pa je u jednom intervjuu rekla da sumnja da ju je glumica ikada i volela i da joj je srce puklo kada se to dogodilo.

.

- Njen ples je nastao kada je imala 13 godina i to nakon razvoda njenih roditelja jer je Elen želela da nasmeje svoju mamu tako što je imitirala njen ples.

- Mnoge diskografske kuće je tuže zbog nepoštovanja autorskih prava. Budući da često pušta muziku u svojim emisijama, nekoliko diskografskih kuća je tuži jer je pustila više od hiljadu pesama bez dozvole ili plaćanja licence. Ipak, njeni advokati su rešili probleme. Ali, zanimljivo je da su počeli da je tuže baš kada je postala sudija u „Američkom idolu“. Da stvar bude gota, tužila ju je dikografska kuća s kojom pobednici potpisuju ugovor.

Izvor: RTL