Životne priče

Slovo H na znaku Holivud krije veliku i mračnu tajnu

Znak Holivud postavljen je na brdo iznad Los Anđelesa 1923. godine kao reklama za gradnju na brdima koja je tada bila u toku. Često u filmovima katastrofe baš taj znak prvi nastrada jer je lako prepoznatljiv i poznat u celom svetu. Iako nas Holivud asocira na zvezde, glamur i slavu, on ima i mračnu stranu.
15.10.2015. - 09:24h

Ovog puta radi se o mračnoj tajni koju krije znak Holivud, preciznije njegovo prvo slovo H.

Los Anđeles i dan-danas jeste meka za sve koji žele da uđu u svet filma i naprave karijeru na velikom platnu, a tako je bilo i pre. Nebrojene glumice i starlete hrlile su u Holivud da bi dostigle slavu, a među njima je bila i Milisent Lilijan (Peg) Entvisl. Peg, kako je želela da je zovu, rođena je u Britaniji 1908. godine i sa svoja dva brata preselila se u Ameriku u potrazi za slavom.

U životu je imala samo jedan cilj - da postane glumica. Iako je u pozorišnim krugovima bila poznata i cenjena kao komičarka, nikada nije prestala da sanja o pravoj slavi, onoj filmskoj. Iako je dobila šansu u filmu „Thirteen Women“ njena uloga bila je izbačena u finalnoj verziji. Nakon toga izgubila se u moru lepih lica koja su svakodnevno pristizala u „zemlju snova“.

Godine 1932. glumica je, skrhana neuspehom i boreći se s depresijom, odlučila da sebi oduzme život. Pozdravila se sa ujakom, kome je rekla da s prijateljima odlazi na piće, ali se uputila na brdo Li, pravo na znak Holivud koji joj se, bar je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsećao je na neuspeh.

Peg se popela na slovo H i s njega skočila u smrt. Drugog dana pronašla ju je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji. Kod Peg je pronađeno i oproštajno pismo u kojem je, između ostalog pisalo: „Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo uradila ranije, poštedela bih sve mnogo boli“.

Tako se završio njen san o slavi. Ili možda ipak nije. Ljudi su tvrdili da su blizini znaka Holivud viđali duh žene u belom, (Peg je na sebi imala belu haljinu te noći) kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla. Drugi su tvrdili kako su videli magličastu prikazu koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada no pre no što udari o tlo, nestaje, piše Dnevnik".

Priče o nesrećnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za šta na svetu noću ne bi došli ni blizu holivudskog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mesto na kojem se navodno pojavljuje Peg. Među najpoznatijima je i ekipa emisije "Avnture duhova" („'Ghost Adventures“), koja je pre nekoliko dana snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje se ne mogu objasniti.

Čini se da je Peg željenu slavu ipak stekla, nažalost, tek nakon smrti.