Slaj, najtužnija holivudska priča...

Silvester Stalone napunio je 70 godina. Ako vam je život težak, ako imate osećaj da ne možete da uspete ma koliko se trudili, pročitajte priču o Slaju... Možda će vas motivisati da pokušate nešto novo, a možda će vas samo dirnuti. U svakom slučaju, ulepšaće vam dan.

.

Njegovo je ime Silvester Stalone. Jedna od najvećih filmskih zvezda.

Na početku karijere, Stalone je bio glumac koji se borio – na svim poljima.

U jednom trenutku bio je toliko siromašan da je ukrao ženin nakit i prodao ga. Stvari su krenule toliko loše da je postao beskućnik i tri noći je spavao na autobuskoj stanici u Njujorku. Nije imao za stanarinu ni za hranu.

Najniže je pao kada je u prodavnici pića strancima prodao svog psa za 25 dolara jer nije imao para da ga hrani. Kaže da je otišao u suzama.

Dve nedelje kasnije, gledao je boks meč između Mohameda Alija i Čaka Vepnera i i to ga je inspirisalo da napiše scenario za čuveni film “Roki”. Napisao ga je za 20 sati! Pokušao je da ga proda i ponuđeno mu je 125 000 dolara. Ali, Stalone je imao samo jedan uslov: želeo je glavnu ulogu u filmu. Želeo je da bude Roki. Ali studio je rekao NE. Želeli su pravu zvezdu.

Rekli su mu da “izgleda smešno i da smešno govori”. Okrenuo se i otišao sa svojim scenarijom. Nekoliko nedelja kasnije, studio mu je ponudio 250 000 dolara. Odbio je. Ponudili su 350 000 dolara. I to je odbio. Želeli su njegov film, ali ne i njega. Rekao je NE. ON je morao da bude u tom filmu.

Nakon nekog vremena, studio se složio s njegovim zahtevom i dao mu 35 000 dolara za scenario i glavnu ulogu.

Ostalo je istorija!

Film je osvojio tri Oskara, a Stalone je nominovan za najboljeg glumca. “Roki” je postao jedan od najboljih filmova u istoriji!

A znate li šta je prvo kupio od 35 000 dolara koje je dobio?

PSA KOJEG JE PRODAO.

Toliko ga je voleo da je tri dana stajao ispred prodavanice pića i čekao čoveka kom ga je prodao. Čovek sa psom pojavio se trećeg dana. Stalone mu je objasnio zašto je prodao psa i molio ga da mu ga vrati. Čovek je odbio. Ponudio mu je 100, 500 pa 1 000 dolara. Čovek niije želeo da ga proda.

Verovali ili ne, Stalone je platio čak 15 000 dolara za psa kog je prodao za 25.

Ali, dobio je psa nazad.

Danas je Silvester Stalone, isti onaj koji je nekad spavao na ulici sa svojim psom, jedna od najvećih filmskih zvezda koja je ikad hodala Zemljom.

Ne odustajte. Borite se.

.

Izvor: Namma TV, Net.hr