Ona je Novaku objasnila kako se koriste teniske loptice!

Umetnica koja svakoga dana sve više oduševljava svet!

.

Hong Ji, koja se proslavila nadimkom Red, poreklom je iz Malezije, a živi u Kini i bavi se umetnošću.

Poznata je kao umetnica koja voli da svoja dela stvara sa svakim mogućim predmetom koji nije četkica ili olovka.

Tako je napravila portret Kineskog reditelja Zanga Jimoua uz pomoć... čarapa!

Kako je napravila Džekija Čena, Jao Minga i Novaka Đokovića pogledajte na narednim stranama...

Prva instalacija koju je uradila bila je portret Ai Weiveia, kineskog umetnika i to od 100 milona ručno oslikanih porcelanskih semena suncokreta. Svoje prvo veliko delo napravila je 2010. godine, a onda su se jedna za drugom ređala sve neverovatnije instalacije.

Mi ćemo vam prikazati neke od njih. Na primer...

Volite košarku?

Kinezi je takođe vole i to posebno zbog Jao Minga! U njegovu čast Red je umačući košarkašku loptu u crvenu boju nacrtala Jao Minga na papiru!

Kako ona to radi pogledajte u videu:

Na sličan način napravila je i našeg Novaka Đokovića, a on joj je u tome pomogao! O tome na narednoj strani...

Umačući teniske loptice u boju napravila je lik Novaka Đokovića na Čajna openu. Definitivno mu je pokazala za šta sve može da iskoristi svoje loptice.

U stvaranju ovog dela pomogao joj je i sam Novak!

Zatim sa šminkom uradila nešto potpuno drugačije. Umesto na lice stavila ju je na papir. Da, nju koristi kao boju za oslikavanje pejzaža, planina, ptica. Od pudera preko maskare, senke, vštačkih trepavica, karmina...

Okrećete šolju kada popijete kafu? I ona isto, pogledajte na narednoj strani šta kod nje tada nastaje, ali i kako se pravi lik Džeki Čena...

Kada bi vam neko rekao da od kineskih štapića napravite lik Džeki Čena, šta biste mu rekli?

Verovatno da nema šanse. E ona je to uspela. Napravila je Džekija Čena i on je to video i douševio se. Kako je to izgledalo do detalja, i kakva je bila njegova reakcija pogledajte OVDE.

I mnogo je njenih fenomenalnih dela koje morate da vidite, ali mi ne možemo baš sve da ih ovde stavimo zato ćemo priču o ovoj neverovatnoj umetnici završiti sa napitkom sa kojim svaki vaš dan počinje, kafom.

Verovatno ste bar jednom u životu, ako ne i svaki put kada je popijete, okrenuli šolju. Ona doduše u svojoj šolji nije mogla mnogo da vidi jer je pila nes kafu, ali je zato šolju iskoristila za neverovatno delo.

Ona je nacrtala italijanskog pevača Lucija Delu, ali i tajvanskog pevača Džeja Čoua. Malo je reći da su ispali potpuno nestvarno!

Šta li je sledeće na meniju ove neverovatne umetnice?