Bio na lažnom bolovanju punih 35 godina, pa otišao u penziju!

Jedan rudar je uz pomoć lekara uspeo da prevari državu Italiju! Pitate se kako?

.

Karlo Kani je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio "bolestan"! On je navodno patio od klaustrofobije i punih 35 godina se nije pojavio na poslu! Sa "bolovanja" se nikad nije vratio!

Što je još bizarnije Karlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana pre nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu. Ovaj rudar je direktno s bolovanja otišao u penziju, 2006. godine.

"Rudarstvo mi se nikad nije svidelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori", kaže Karlo.

On se, tokom 35 godina, na razne načine izvlačio kako bi produžio bolovanje – počev prvo od klaustrofobije, pa preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno!

"Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. Ipak u poslednjih nekoliko godina uživao sam sedeći na fotelji i ne radeći baš ništa", priča Karlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na "grbaču države".

Izvor: Zanimljivosti dana