Nemaju kuću ali zato imaju frizuru!

"Život svakog čoveka je isto vredan. Svi zaslužujemo drugu šansu", kaže čovek koji svake nedelje ošiša po šest beskućnika...

.

Mark Bustos je frizer jednog poznatog salona u Njujorku. Ali ne moraju svi njegovi klijenti da imaju pun džep para da bi dobili željenu frizuru. Ima onih koji ne daju ni jednu paru.

Bustos provodi svaku nedelju, koji je njegov jedini slobodan dan, hodajući gradom i ražeći one kojima je neophodno šišanje. Beskućnike.

On ljudima prilazi rečenicom "Želim danas da uradim nešto lepo za tebe", a onda ih šiša. Svake nedelje on ošiša šest ljudi, a njihove frizure postavlja na svoj profil na instagramu.

Do maja 2012. godine Bustos je bio frizer kao i svaki drugi, a onda je otputovao na Filipine da poseti porodicu. Tada je zamolio vlasnika jedne berbernice da mu pozajmi stolicu ne bi li ošišao decu kojoj je bio neophodan svež izgled.

"Osećaj je bio neverovatan, zato sam odlučio da malo pozitivne energije vratim i u Njujork", kaže Bustos za "Huffington Post".

Pored Njujorka i Filipina ovaj tridesetogodišnji frizer šišao u Losanđelesu, Jamajki i Kostariki.

Sa Bustosom najčešće ide i njegova devojka koja beskućnike pita šta bi želeli da jedu.

"Jedan od odgovora koji smo dobili bio je "Niko me nikada nije pitao šta ja ustvari želim. Najčešće mi ostavljaju ostatke obroka ili đubre"", otkrio je Bustos.

Ovaj frizer kaže da najčešće šiša na prometnim ulicama tako da publika može da gleda i to kako kaže, ne da bi videla njega, već da bi u njegovom delu pronašla inspiraciju i uradila sama.

"Čak i njihov mali znači mnogo", kaže Bustos.