Tužna sudbina malog Gamija

Gamija je rodila surogat majka, ali su ga biološki roditelji napustili zato što je rođen sa Daunovim sindromom. Otišli su toliko daleko da tvrde da on nije njihovo dete...

.

Gospođica Čanbua Pataramon sa Tajlanda pristala je da bude surogat majka paru iz Australije za nešto više od 18 000 dolara. Mislila je da će to biti odličan finansijski napredak za njenu porodicu koja nije baš bila najboljeg materijalnog stanja. Međutim, nije ni slutila kako će se sve zakomplikovati.

Ona se porodila u decembru prošle godine i na svet je donela blizance, devojčicu i dečaka. Kada je par iz Australije saznao da dečak, po imenu Gami, ima Daunov sindrom, napustili su ga i poveli samo devojčicu u Australiju.

Čanbua je nastavila da brine o dečaku, kog nije mogla da napusti nakon što je devet meseci rastao u njenom stomaku. Osim Daunovog sindroma, Gami ima i srčanu manu koja mu ozbiljno ugrožava život. Za izlečenje je potrebna jako skupa terapija za koju njegova "nesuđena" majka nema dovoljno novca.

O njegovom zdravstvenom stanju gđica Pataramon je kasno saznala. Iako su biološki roditelji znali već u njenom četvrtom mesecu trudnoće da sa fetusom nešto nije u redu, njoj su saopštili tek u sedmom i tražili od nje da abortira. Devojka je odbila i odlučila da sama brine o detetu kada se rodi.

"Njihove biološke roditelje viđala sam u bolnici nakon porođaja. Otac je donosio mleko, ali samo za devojčicu. Gamiju nije dao nijednu flašicu, niti ga je pogledao. Mislim da ga nikada nije ni dodirnuo", ispovedila se Čanbua.

Zaplet počinje tek kada se par iz Australio oglasio, sa tvrdnjom da beba Gami uopšte nije njihova. Oni navode da su dobili devojčicu, koju je rodila surogat majka, ali da ona nije imala brata blizanca. Čanbua je nakon toga zatražila susret sa njima i agencijom koja je radila usvajanje. Ukoliko se dokaže da Gami jeste njihov, on će dobiti australijsko državljanstvo i time će mu biti omogućeno besplatno lečenje u Australiji.