Da li je ovo Šejn iz pesme "Haustora"???

Ona samo hoda. Ne govori. Niko ne zna odakle je došla ni kuda ide. U ustima joj je cigareta, živi uz granice...

.

Pojava misteriozne žene koja hoda putevima u Džordžiji, Tenesiju, Kentakiju, Ohaju i Virdžiniji. Niko ne zna odakle je došla ni kuda ide. Niko ne zna zbog čega korača ni koji je njen krajnji cilj. Uzburkala je svetske medije, a na Fejsu je otvorena stranica „Gde je misteriozna žena u crnom?“ koja trenutno ima 65 000 lajkova!

Susret sa njom sa Fejsbuk radoznalcima podelio srećnik koji je pokušao da razgovara sa njom: „Pitao sam je da li joj je potrebna vožnja, rekla je „Ne“. Ponudio sam joj nešto da popije, rekla je „Ne“. Pitao sam je koja je njena misija, rekla je „Koračanje“. Pušila je i uopšte nije bila raspoložena za razgovor.“

Policija Virdžinije apelovala je na ljude koji je sretnu da je ne uznemiravaju i da joj se ne obraćaju. Na čudnom putovanju, ova dama, obučena od glave do pete u crno, nosi samo kolica. Njeno lice je poput maske, a njena usta su nema. Gde god da uđe da se odmori ili ruča, izaziva komešanja i radoznalost. Nagađanja, ogovaranja, tvrdnje i pretpostavke lebde nad njom poput oblaka dok sigurno korača samo njoj znanom trasom.

Da misterija bude veća pobrinula se osoba koja se predstavlja kao njen brat. Rejmond Pols tvrdi da je ime ove misterije Elizabet Pols, da je pedesetčetvorogodišnja ratna veteranka, udovica i majka dvoje dece! Rejmond Pols takođe tvrdi da bi voleo da se Elizabet vrati kući i nastavi sa terapijom kod psihijatra na koju je krenula posle smrti muža. Rejmond Pols kaže da je Elizabet iz Alabame, gde na pomenuto lečenje ide u bolnicu za ratne verterane. Ali, policija tvrdi da je ona iz Vinčestera!

A ona i dalje nemo hoda...

Više informacija: Where is the Mysterious Woman in Black?

Izvor: BBC, nbcwashington, Reuters