Ovako živi čovek sa najmanjim pulsom na svetu!

Britanac Danijel Grin (81) je čovek sa najmanjim pulsom na svetu. Naime, srce ovog penzionera kuca u proseku 36 puta u minuti, a jednom je ovaj zbir iznosio svega 26 otkucaja što je sporije čak i od slona!

.

Službeni Ginisov rekord drži Martin Brejdi sa pulsom 27, a da bi deka Grin i zvanično bio upisan u Ginisovu kjnjigu rekorda, mora ponovo biti priključen na EKG 24 časa i to uz prisustvo dok dva službena lica iz Ginisa.
Iako bi ovako nizak puls kod većine ljudi izazvao ozbiljne zdravstvene probleme, Grin se odlično oseća i vitalnost održava svakodnevnim šetnjama, laganim trčanjem i dizanjem tegova.

"Svaki dan šetam oko sat vremena, malo dižem tegove. Doktori koji su mi pregledali srce su mi rekli da slon ima 28 otkucaja u minuti pa pretpostavljam da sam zdrav kao slon" kaže Grin.

Grin je u mladosti trčao maratone, a činjenicu da ima izuzetno nizak puls saznao je nakon operacije bruha dok je ležao u bolnici.
Da podsetimo,prosečno srce odraslog muškarca otkuca 72 puta u minuti. Plavi kitovi imaju svega šest otkucaja srca u minuti, a kolibri najviše, čak 1260 otkucaja!

Pročitajte još i: Šta je to Radivoj Korać doneo u Srbiju?!