Ima 8 meseci staža, a već 40 godina prima naknadu za nezaposlene. Sledeće godine ide u penziju!!!

Belgijanac šampion među nezaposlenima! Već 40 godina prima naknadu za nezaposlene i živi na državnm jaslama, a u životu je radio svega 200 dana, što je zakonski minimum za dobijanje pomoći, koja sada iznosi oko 1.000 evra!

.

"Ima sada 40 godina kako ne radim. Dobrovoljno", objasnio je za flamanski list Het Latse Nivs 64-godišnji Belgijanac koji je, iz "razumljivih razloga" želeo da ostane anoniman.

"Proživeo sam lep život i niko me nikada nije gnjavio. Radio sam manje od godinu dana i to je sve. Iduće godine, odlazim u penziju", naveo je H.B. koji ima univerzitetsku diplomu.

H.B. je radio samo osam meseci. "Bio sam aktivan kao službenik u javnom sektoru. Nisam se ni tu preterano pretrgao. Ceo dan sam sedeo i gledao da sve bude obavljeno po propisu. Vreme sam ubijajo čitajući. Nakon nekoliko meseci mi je dojadilo. Pošto sam odradio 200 dana, stekao sam pravo na naknadu za nezaposlene", kazao je on.

Tokom protekle četiri decenije, zavod za zapošljavanje mu gotovo nikad nije ponudio nijedan posao.

"Jednom sam dobio obaveštenje od jedne simpatične službenice da postoji upražnjeno mesto u obrazovanju. Pitala me je da li želim da se prijavim", ispričao je H.B., dodavši da je na licu mesta izmislio neki izgovor kako bi izbegao da dođe na razgovor.

"Od tada me više nisu uznemiravali. A od kada sam pre 15 godina prešao pedesetu nisu me više ni zvali", naveo je on.

"To je kao da ne postojim, ali još svakog meseca primam svojih 1.000 evra naknade", zaključio je H.B.

Izvor: tanjug