Učiteljica rodila retke "mono-mono" bliznakinje!

Džena i Džilijan su rođene držeći se za ruke!

.

Sara Tisltvejt iz Orvila u Ohaju, rodila je u petak dve ćerke. One su takozvane “mono-mono” bliznakinje i predstavljaju veoma redak slučaj koji se javlja jednom u 10 hiljada trudnoća. Džena i Džilijan su rođene držeći se za ruke!

Doktorka Melisa Mankuso koja je asistirala pri porođaju, kaže da se ovakve situacije javljaju kod jedan do pet posto rođenih blizanaca.

"Ovo je najređa vrsta blizanaca, neverovatno je da dele istu posteljicu", pojasnila je doktorka dodajući da postoji rizik za urođene mane koje bi mogle ugroziti zdravlje beba.

Sari i njenom suprugu Bilu, lekari su pre oko dve godine saopštili da neće moći da imaju decu. Ali, sreća je pogledala ovu učiteljicu iz Ohaja i prvo joj podarila sina, a sada i dve kćerke!

Nakon dva meseca ležanja u bolnici i strogog mirovanja, Sara je carskim rezom rodila blinakinje koje su se čvrsto držale za ruke!

- Moj suprug Bil i ja smo bili presrećni kada smo saznali da ćemo dobiti dve bebe, ali smo se uplašili kada nam je lekar saopštio da može doći do do komplikacija. Nije bilo lako ležati tako dugo u bolnici, ali znala sam da ću na kraju dobiti dve zdrave, prelepe ćerke – rekla je Sara.

Osim što je postojala opasnost od uplitanja pupčanih vrpci, ali i od sindroma međublizanačke transfuzije, Džena i Džilijen su potpuno zdrave.

Budući da su rođene u 33 nedelji trudnoće, devojčice će narednih par nedelja morati da provedu u bolnici, a onda će ih srećni roditelji odneti kući i upoznati sa starijim bratom Džeksonom koji ima 15 meseci.