Pomozimo porodici Lazarević!

Nakon priče PRVE SRRPSKE TV o kragujevačkoj porodici Lazarević, koja je zbog duga od 56.000 dinara živela mesec dana bez struje, počele su da pristižu i prve donacije naših gledalaca. Nastavljamo akciju "Podeli ljubav", a možete i vi da učestvujete!

.

Članovi ovi porodice nisu mogli da sakriju suze i olakšanje nakon što su podigli uplatu u iznosu od pedeset hiljada dinara koju će da iskoriste za izmirivanje duga. Neko se obraduje kada dobije poklon, kupi neku stvar ili otputuje negde a danas ima i onih koji radost dožive kada dobiju struju. Zbog neizmirenog duga Lazarevići su mesec dana život proveli bez električne energije ali je sada situacija drugačija. Zahvaljujući jednom humanom gledaocu, izmirićemo svoja dugovanja, kaže Ružica Lazarević, majka. Podsećamo, porodici Lazarević, koja živi samo od jedne penzije, zbog duga od 56.000 dinara isključena je struja. Najveći problem je taj što je zdravstveno stanje najstarijeg člana, koji je težak srčani bolesnik i nepokretan, jako ugroženo zbog čega je cela porodica u strahu od najgoreg ishoda. Molbe, koji su više pita puta podnosili "Elektrošumadiji", su odbijene. Jedna penzija od 22.000 ne može da potkrepi sve potrebe četvoročlane porodice koja brine o teškom bolesniku i školovanju tinejdžera. Muka ne bi bila tolika da im se od penzije ne odbija rata za kredit i stari dug za grejanje. Hranu spremaju na maloj plinskoj boci na kojoj se i jedna obična supa sprema iz dva puta. Pošto mora ceo dan da bude uz muža, Ružica nije u mogućnosti da radi. Kao bivši „Zastavin“ radnik, njihov sin Goran je godinama bez posla ali se za novac snalazi prodajući stare stvari. Sa srednjom stručnom spremom ne može da nađe posao za više od osam hiljada dinara. Za pomoć je kucao na sva vrata.

Dobrotvor ove porodice je želeo da ostane anoniman, a njegov primer mogu da slede i ostali ljudi dobre volje i tako se priključe akciji pomoći porodici Lazarević koji je u izuzetno teškoj životnoj situaciji.