Dobro pogledajte ovu ličnu kartu!

Da li je ovo nova najstarija žena na svetu?!

.

Lična karta Peruanke Filomene Tajpe Mendozakoja živi u selu Huankavelisa na Andima, pokazuje da je ova vremešna žena rođena 20. decembra 1897!

Ukoliko nije po sredi administrativna greška, baka Filomena je definitivno najstarija žena na svetu, jer je čak pet meseci starija od Japanke Misao Okava.

Ova Peruanka ima 116 godina ali se potvrda o njenom preuzimanju “titule” najstarije žene na svetu, još uvek čeka iz Ginisove knjige rekorda.

Filomena je jednom gradskom zvaničniku koji je došao da joj pomogne oko preuzimanja svoje prve penzije (u iznosu od 65 dolara u okviru pomoći najsiromašnijim starim licima), rekla da je rođena u “onom tamo veku” i otkrila tajnu svoje dugovečnosti koja se ogleda u prirodnoj ishrani na bazi krompira, pasulja, kozijeg sira i mleka.

"Sve što kuvam potiče iz moje bašte", rekla je Filomena. Ona nikada nije napuštala svoje selo, odgajila je devetoro dece, od kojih su danas troje živi, a iako je u odličnoj formi, nasmejana starica se jedino požalila da više nema zube.