Nju nazivaju bakom celog sveta. Ovo je baka Beti

Baka Beti je inspiracija svima onima koji se bore sa najtežim bolestima i najvećim izazovima u životu da uvek nađu načina da uprkos svemu ostanu srećni.

.

Beti Džo Simson je odrasla u crkvi gde je naučila da nikome ne okreće leđa u nevolji. Zbog toga je odlučila da usvoji troje dece, brine o njima i voli ih iz sveg srca kao da su njena biološka deca.

Svakog dana ona je radila po 12 sati da bi prehranila svoju porodicu. Penzionisala se onda kada se njen unuk Zek rodio da bi mogla da brine o njemu jer su Zekovi roditelji Houp i Dejv morali da rade.

Bakin muž Klerens umro je od raka 2006. godine. Zatim je i njena ćerka Bili umrla 2011. godine takođe od raka. A onda su i njoj diagnostikovali ovu opaku bolest 2013. godine.

A ona, ona je srećna, veoma optimistična i ne pada u depresiju. Kako?

Kada su je pitali šta je to što je uvek drži apsolutno pozitivnom ona je odgovorila:

"Život je u tome da činiš druge srećnim i ne postoji drugi način življenja!"

Ono što još više ovu baku izdvaja od drugih i zbog čega je smatraju bakom celog sveta jeste to što ima svoj profil na Instagramu. Fotografije na kojima pleše, na kojima se smeje, šali i provodi.

Veoma brzo ona je postala inspiracija svima onima koji prolaze kroz istu bolest, podržavaju je iz sve snage, a sada već ima preko 500 hiljada pratilaca na Instagramu i to za svega tri meseca.

Veoma brzo ljudi su napravili i humanitarnu akciju da skromnim novčanim doprinosima pomognu baki Beti da kupi neophodne lekove i sve ono što joj je neophodno ne bi li što duže živela i što duže ispunjavala svoju najveću želju, da ljude čini srećnim.

Ako ne novcem, baku Beti možete da podržite haštagom #GrandmaBetty i tako proširite njenu misiju ljudima oko sebe, svima ispričate za nju ili samo šerujete ovaj tekst na svoj i Fesjbuk ili Tviter profil svojih prijatelja.