Upoznajte “mini” bodibilderku!

Kada je utrđeno da boluje hipohondroplazije, sigurno niko nije pomislio da bi ova 22-ogodišnjakinja mogla da postane bodibilderka…

.

Iako se rodila sa jednim oblikom patuljastog rasta, Amanda Loj ima proporcijalno telo, samo je ono minijaturnih dimenzija. Visoka je 1,25 metara, a teška svega 32 kg.

Ova 22-ogodišnja amerikanka je počela da se bavi bodibildingom iz hobija, a već na prvom takmičenju na kojem je pokazala svoju mišićnu masu, osvojila je pehar i zaradila gromoglasan aplauz publike.

Amanda je rođena sa retkom oblikom patuljastog rasta koji se stručno naziva hipohondroplazija, a koji zadržava normalne fizičke proporcije tela. Ona izgleda kao i većina ljudi, ali je njeno telo u nešto “manjem paketu”. Mlada Amerikanka je posle svega nekoliko meseci intenzivnih treninga obukla bikini, obula štikle i ponosno izašla na podijum sportskog centra u Arizoni gde je održano takmičenje za bodibildere. Porodica i prijatelji su zdušno navijali za Anandu, dok je publika skandirala njeno ime.

Iako je u svojoj grupi zauzela četvrto mesto od ukupno devet devojaka, Amandi je pripao trofej za lepo oblikovano telo. Ona misli da je jedina osoba niskog rasta koja je učestvovala na jednom ovakvom takmičenju. Trener Gordon Bičer ističe da je Amanda definitivno bila favorit publike i da se nada da će se njen hobi pretvoriti u karijeru. Zbog toga užurbano rade na pronalaženju sponzora.