Da li ste čuli za neobičniju fobiju od ove?

Kada u supermarketu prođe pored frižidera sa sirom, ovoj devojci na oči naviru suze!

.

Dvadesetdvogodišnja studentkinja iz Velike Britanije, Melisa Nort pati od jedne od najbizarnijih fobija. Verovali ili ne, ona ima strah od sireva!

Možda niste znali, ali ova čudna fobija zaista postoji i stručno se naziva tirofobija! Iako nekome može da izgleda smešno, Melisa je u ozbiljnom problemu, jer svaki njen odlazak u prodavnicu može da joj se pretvori u pravi pakao. Neretko se dešava da zaplače kada prođe pored frižidera u kojem stoje sirevi, jer je u tim trenucima obuzima jezivi napad panike.

Ovaj poremećaj se kod Melise javio kada je imala samo četiri godine. Roditelji su bili očajni jer su strahovali svaki put kada je njihova kćerka odlazila na dečije rođendane ili da prespava kod drugarica. Ipak, najteži period njenog detinjstva bio je pubertet, kada su je vršnjaci ismevali neverujući da takva vrsta fobije zaista postoji. Gađali su je sirom, a neretko su joj ga mazali I na lice, što je imalo ogromne posledice na Melisino psihičko zdravlje.

"Sir izgleda grozno, a sama pomisao na to da ga jedem stvara kod mene nemir i mučnine" objasnila je svoju bizarnu fobiju Nortova.

Da dodamo i to na kraju da tirofobija pripada grupi retkih fobija od kojih boluje vrlo mali broj osoba. Ova devojka je još u detinjstvu otkrila da spada baš u tu grupu.