Pokušao samoubistvo zbog "selfija"!

Ekstreman slučaj zavisnosti od “selfija” učinio je da ovaj mladić izgubi prijatelje, zdravlje, a umalo i život!

.

Deni Boumen (19) iz Velike Britanije znao je da provede i po 10 sati dnevno pokušavajući da uslika savršen “selfi”. Svojim ajfonom je svakog dana pravio po 200 fotografija i radovao se pozitivnim komentarima virtualnih prijatelja, ali je njegova opsesija toliko uzela maha da je prestao da odlazi u školu.

Deni punih šest meseci nije izlazio iz kuće. Za to vreme je smršao 12 kilograma nadajući se savršenoj fotografiji koja će mu otvoriti put u svet modne industrije. Postajao je postajao agresivan prema roditeljima svaki put kada su pokušali da ga otrgnu iz ruku opseisvnog autoportretisanja, ali pravi problem je nastao onog trenutka kada je Deni shvatio da savršen “selfi” ne postoji! Nesrećni mladić se predozirao tabletama, ali ga je od sigurne smrti spasila majka!

Iako opšti trend na društvenim mrežama, “selfi” je kod ovog mladića pokazao sve svoje negativne strane. Lekari upozoravaju da ova vrsta zavisnosti danas predstavlja ozbiljan mentalni poremećaj koji često rezultira samoubistvom.

Deni se polako vraća u normalane životne tokove. Leči se od tehnološke zavisnosti, opsesivno-kompulsivnog poremećaja i straha od ružnoće. Izgubio je prijatelje, zdravlje, a umalo i život.