Dečak planirao svoju sahranu, a onda se dogodilo čudo!

Bolovao je od leukemije i retke vrste raka. Prognozirali su mu samo još tri dana života, a onda je došlo do potpune promene...

.

Četrnaestogodišnji Derin Blekvel iz Engleske u decembru prošle godine govorio je svima koji su mu u decembru dolazili u posetu kako mu je ostalo samo još nekoliko dana života jer mu je dijagnostikovana leukemija i jedna veoma retka vrsta raka pa su mu doktori predviđali još svega tri dana. Koliko je Derin bio svestan svoje bolesti i kraja svog života, govori i to što je počeo da planira sopstvenu sahranu.

Tako je Derin želeo da ga na sahranu sprovedu kolima kojima je Vinston Čerčil bio dovezen na sahranu, da ga sahrane uz zvuke pesme “Move Your Feet” i u odelu sa roze “čirokanom”.

Kada je imao samo deset godina lekari su Derinu dijagnostikovali leukemiju, a potom su otkrili i da ima još jedno veoma retko oboljenje krvi. Lekari su pokušali da mu daju koštanu srž međutim svaka operacija je bila bezuspešna i njegovo telo su napadale infekcije.

Ubrzo kod Derina se javilo i oboljenje koje izaziva otpornost na lekove, zbog čega su bakterije mogle da prežive u njegovom organizmu uprkos antibioticima, a onda se zbog toga pojavila i nekroza - izumiranje ćelija i živih tkiva.

Zbog ovakvog Derinovog stanja, i on i njegovi roditelji pomirili su se sa tim da mališan neće još dugo preživeti, a Derenova želja posle četiri godine hrabre borbe bila je da samo da se mučenje kroz koje prolazi brzo završi.

Ali onda se sve promenilo.

Kada je deren slučajno pocepao zavoje na nogama ostao je u čudu. Do tog trenutka bio je ubeđen da je tkivo na njegovim nogama potpuno istrulilo, a dočekalo ga je iznenađenje - sve je bilo na mestu i u savršenom redu.

Derinovo telo počelo je samo sebe da leči jer je njegov organizam odjednom sam proizvodio crvena krvna zrnca.

Tako je od uzimanja 35 različitih lekova dnevno, Derin počeo da uzima samo jedan lek, a prognoze lekara od tragičnih postale su pozitivne i pune nade.

Doktori su Derina skinuli sa svih lekova i nisu bili sigurni hoće li dečak uspeti da se izbori sa svim infekcijama, ali on je uspeo da pobedi. Niko ne može da objasni kako se to desilo.

"Pre samo dva meseca bili smo spremni da kremiramo Derina, a sad nam doktori govore da je njegovo lečenje završeno" kaže Derinova mama.

Koliko je i sam Derin bio u šoku govori i njegov komentar na društvenoj mreži Twitter:

"Ja sam i dalje živ!"

Derin je do skoro o svojoj budućnosti maštao za samo narednih nekoliko sati ili nekoliko dana, a sada on može da planira svoju dugu budućnost, školovanje, karijeru i život bez bolesti.

Njegova porodica želi da ga što pre odvede na neki duži odmor.