Noćna mora: On je stalno mamuran iako nikada ne pije!

Britanac Metju Hog se svaki dan bori sa mamurlukom i to ne bi bilo ništa neobično, da ovaj 34-godišnjak uopšte ne konzumira alkohol!

.

Hog pati od vrlo retkog sindroma zbog koga njegovo tanko crevo nije u mogućnosti da na adekvatan način obradi kvasac koji kroz hranu unese u organizam. U njegovom slučaju kvasac previše nabubri, a sve što pojede pretvara u čisti etanol koji se zatim apsorbuje direktno u krvotok, pa se tako ovaj nesrećni čovek napija bez i jedne popijene čašice alkohola.

Njegova noćna mora počela je još u osnovnoj školi, kada je porodica bila prinuđena da celokupnu ušteđevinu od oko 50 hiljada funti, potroši na otkrivanje uzroka Matjuovog "alkoholisanog" stanja.

Porcija pirinča recimo, izaziva kod Metjua toliko jak mamurluk da se oseća kao neko ko je popio nekoliko flaša vina.

Zbog ovog poremećaja Metju je morao da odustane od fakulteta, jer svaki put kad bi nešto pojeo koncentracija BI mu naglo opala zbog jezivog mamurluka.

Nakon što je otkrio uzrok svoje patnje, Hog može da drži situaciju pod kontrolom. On je na strogoj dijeti i ne sme da konzumira veliki broj namirnica, ali su njegovi mamurluci tako svedeni na minimum.