Misterija koja traje: Od svih bizarnih teorija o Hitleru, ove četiri su najluđe i u njih veruju milioni ljudi

Adolf Hitler svakako je jedan od najomraženijih ličnosti u istoriji i čovek čije se vizije sveta danas proglašavaju u rasponu od okrutnih do potpuno ludih. Ipak, njegove ideje nisu jedine neverovatne priče koje se povezuju sa nacističkim vođom. Neke teorije o Hitleru skoro su podjednako bizarne!

Adolf Hitler, foto: Profimedia
Adolf Hitler, foto: Profimedia
.

Adolf Hitler svakako je jedan od najomraženijih ličnosti u istoriji i čovek čije se vizije sveta danas proglašavaju u rasponu od okrutnih do potpuno ludih. Ipak, njegove ideje nisu jedine neverovatne priče koje se povezuju sa nacističkim vođom. Neke teorije o Hitleru skoro su podjednako bizarne!

Predstavljamo vam četiri potpuno lude teorije u vezi sa Adolfom Hitlerom koje su svojevremeno razmatrali (ili ih još uvek razmatraju) ozbiljni stručnjaci i istoričari samo da na kraju nisu uspeli da dođu ni do kakvih konkretnih dokaza.

Hitler je bio Jevrejin

Postoji čitava škola mišljenja koja zastupa stanovište da je Hitler, čovek odgovoran za Holokaust, zapravo bio Jevrejin. Nikada sa sigurnošću nije utvrđeno ime Hitlerovog dede po ocu, ali je poznato da je njegova baba radila kao sluškinja u domu jednog bogatog Jevrejina.

Ideja da je Hitlerov otac zapravo bio vanbračno dete tog Jevrejina raspalila je maštu mnogih teoretičara zavere, ali i nekih ozbiljnih istoričara. Godine 2010. urađena je i DNK analiza naosnovu uzoraka prikupljenih od 39 danas poznatih Hitlerovih rođaka i potomaka, ali su rezultati bili nepotpuni, tako da je teorija zapravo i dalje aktuelna.

Hitler je želeo da postane besmrtan

Nacisti su bili opsednuti dokazivanjem svog porekla koje je, po njihovom mišljenju, bilo drevnije i “čistije” od bilo čijeg drugog. Zato je Hitler još 1933. godine krenuo u potragu za najtajnijim svetskim predmetima kojima bi potkrepio ovu tvrdnju – kopljem sudbine, Ekskaliburom… i naravno Svetim gralom!

Hitlerovi najamnici preplavili su svet tragajući za ovim predmetima, a kako je poznato da, prema legendi, onaj ko popije iz Svetog grala dobija dar večnog života, teorija kaže da je nacistički lider zapravo želeo da postane besmrtan!

Hitler je bio zapravo jako “fin čovek”

Mnogo je teorija koje tvrde da je Hitler zapravo bio jako “dobar i fin čovek” i da je slika čudovišta koju danas imamo u svesti kada se pomene njegovo ime zapravo rezultat preuveličane slike koju su o njemu stvorili mediji.

Mnoge Hitlerove navike, tvrde ove teorije, kao što su umetničke sklonosti, ljubav prema životinjama i činjenica da je bio vegeterijanac, govore u prilog njegove pacifističke ličnosti, piše portal Allnight.com.

Hitler je imao svemirski brod, a nacisti bazu na Mesecu

Teorija je u osnovi veoma jednostavna – mnogo pre bilo koje druge zemlje na svetu, nacistička Nemačka je imala veoma razvijen svemirski program, rakete i plan da pošalje ljude na Mesec.

Postojali su čak i očevici koji su tvrdili da su videli ove rakete, a neki su išli toliko daleko da su tvrdili da su u svemirskim letilicama videli i samog Hitlera. Prirodno proširenje ove teorije bila je verzija po kojoj su nacisti imali bazu na tamnoj strani Meseca u koju su se sklonili nakon kraha 1945. godine. Ova teorija iskorišćena je za film “Čelično nebo” iz 2012. godine.

Izvor: Istorijski zabavnik