Životne priče

Rodžer Mur, mnogima omiljeni Bond, prvu ženu je ostavio zbog druge, a drugu zbog njene najbolje prijateljice: Nikad ne reci nikad

Kada pomislimo na kultne nastavke filma o Džejmsu Bondu ne možemo a da ne pomislimo na glumca Rodžera Mura koji je obeležio ostvarenja "Živi i pusti druge da umru","Čovek sa zlatnim pištoljem", "Špijun koji me je voleo", "Operacija Svemir", "Samo za tvoje oči", "Oktopusi", "Pogled na ubistvo".

10.10.2021. - 12:00h
Rožer Mur kao Džejms Bond
Rožer Mur kao Džejms Bondfoto: Profimedia

Ser Rodžer Mur (14. oktobar 1927 – 23. maj 2017) bio je engleski glumac najpoznatiji po ulozi britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda u sedam filmova od 1973. do 1985. godine.

Ovaj harizmatični glumac veoma je intrigirao je svetsku javnost i njegov ljubavni ljubavni život je takođe bio interesantan medijima.

Dok je bio u braku sa Doroti Skvajrs, početkom šezdesetih godina, upiznao je na snimanju filma "Romul i otmica Sabinjanki" italijansku glumicu Luizu Matioli.

Napustio je suprugu zbog Matioli, a njegova supruga je to loše podnela. Nije mogla da prihvati njihovo razdvajanje, tužila je Mura zbog gubitka bračnih prava, a razbila je i prozore u kući u Francuskoj u kojoj su živeli Mur i Matioli.

Srcolomac
Srcolomacfoto: Profimedia

Da je ipak bila reč o pravoj ljubavi govori i to što su se Mur i Matioli venčali 1969. godine u Londonu i bili u braku 24 godine, dobili troje dece. Idila je trajala sve do 1993. godine.

Kako već kažu, ono što čovek uradi jednom uradiće ponovo, a Matioli je zadesila ista, ili čak i gora sudbina, od Murove prethodne supruge.

Te 1993. godine Mur je počeo da razvija osećanja prema drugoj ženi - i to prijateljici njegove žene, Kristini Kiki Tolstrap. Upoznao ju je upravo preko supruge, i u tom druženju razvio osećanja prema njoj.

Matioli i Tolstrap bile su dugogodišnje prijateljice, pa ne čudi što je došlo do prekida prijateljstva između njih. Matioli je o tome otvoreno pisala u knjizi o svojoj vezi sa Murom, "Nothing Lasts Forever". Osećala se "izdanom od Tolstrapove i odbačeno od Mura".

Mur o razvodu sa Matioli nije hteo da godori u medijima.

Ali, pričao je zašto voli Tolstrapovu. Govorio je da je "organizovana, spokojna, puna ljubavi i mirna".

Mur je preminuo 2017.godine nakon borbe sa karcinomom.

Izvor: superzena.b92.net