Sam je sa troje dece u trošnoj kući: Majka ih je napustila, a Radna akcija je učinila sve da vrati osmeh na njihova lica (VIDEO)

Miloš Anđelković iz sela Janjina Voda u opštini Obilić živi sam sa troje male dece.. Najstariji Ljubinko ide u osmi razred, ćerkica u peti, a najmlađi u predškolsko.

Tamara sa Anelkovićima, foto: Promo Radna akcija
Tamara sa Anelkovićima, foto: Promo Radna akcija
.

Žive pored elektrane, pa Ljubinko kaže da se nekad uplaši jer se desi da kad se elektrana pali onda zapuca. I Marija je pravo dete, kaže da voli da se grudva i da se igra sa braćom. Ipak, njihov život je veoma težak. Ljubinko pomaže ocu oko kućnih poslova, oko svinja, prasića. Mora se.

Majka ih je napustila, i kako Ljubinko kaže, spakovala je stvari i otišla. Otac Miloš kaže da se više i ne čuju. Prepušteni sami sebi nekako organizuju svakodnevicu. A taj život je dodatno otežavala kućica u kojoj žive. Kuća od svega 36 kvadrata koju je Miloš nasledio od oca nema ni vode, ni kupatila, a u međuvremenu je oronula, vlaga je prodrla, krov je propao.

„Radna akcija sa Tamarom“ bila ja na pravoj adresi. I pružila ovoj predivnoj porodici svu pomoć. Da bi im turobne dane učinili srećnijim ekipa Radne akcije vodila ih je na Bele poklade u Štrpce i na sankanje na Brezovicu

Pogledajte ovu emotivnu priču

.

Ostatak priče pogledajte na ovom linku