Vanesa Mej – od violine do Olimpijade!

Kako je čuvena violinistkinja stigla do veleslaloma na Olimpijskim igrama u Sočiju?

.

Sigurno najpopularnija pop violinistkinja današnjice, Vanesa Mej, iznenadila je celu svetsku javnost kada se na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju pre nekoliko dana pojavila kao takmičarka!

Iako ima 36 godina, ona je nastupom u veleslalomu ostvarila svoj san iz detinjstva!

Činjenica da je od 67 takmičara stigla poslednja, sa čak 50 sekundi zaostatka u odnosu na pobednicu, inače slovensku šampionku Tinu Maze, nije sprečila Vanesu da se raduje kao da je osvojila zlato!

Čuvenoj violinistkinji je bilo dovoljno što je uspela da se kvalifikuje i obezbedi učešće na najvažnijem sportskom takmičenju.

“Olimpijada je najveći šou na planeti. Biti u mogućnosti da deliš sneg sa skijaškom elitom je prava čast i privilegija” – rekla je Mej, nakon što je pobednički ispružila ruke po završetku trke.

Vanesa Mej je rođena u Singapuru. Odrasla je u Velikoj Britaniji, ali je na Olimpijadi u Sočiju učestvovala kao predstavnica Tajlanda. Ona je tom prilikom nastupila u veleslalomu kao Vanesa Vankorn, što je inače prezime njenog oca, Tajlanđanina.

Vanesa je sebi postavila jasan cilj, a cilj je pratilo i obećanje – ukoliko nastupi na Olimpijskim igrama, doniraće veliku sumu novca u dobrotvorne svrhe, i to je ostvarila.

Mej smatra da je upravo taj humanitarni aspekt bio dovoljno jak motiv da se pojavi na Olimpijadi, da se dobro provede, popravi svoje skijaške sposobnosti i svojom donacijom pomogne životinjama.