Mučna ljubavna priča Fare Fosit i Rajana O'Nila: Na početku veze ljubili su se "dok im usne ne poplave"

Pravu istinu o njihovom odnosu i njegovom karakteru je obelodanio njihov sin.

Fara Fosit, foto: Profimedia
Fara Fosit, foto: Profimedia
.

Fara Fosit i Rajan O Nil su bili veoma popularni holivudski par, a njihov zajednički život su obeležile droga, prevare i porodične svađe. Poslednji dani čuvene glumice Fare Fosit, koja je preminula 2009. godine otkrili su detalje njihove tridesetogodišnje romanse o kojima su javno govorili.

Fara Fosit je poslednje dane svog života provela pod uticajem najjačih lekova, pa je imala poteškoće da prepozna partnera Rajana O'Nila koji se nije odvajao od njenog bolničkog kreveta. Takođe, ovaj problemetični glumac je bio i otac njenog jedinog deteta.

Skoro tri godine se borila sa rakom slepog creva, koji je metastazirao na jetru. Kada je preminula, oglasio se O'Nila: "Otišla je. Sada je s majkom i sestrom i Bogom. Voleo sam je svim srcem. Tako će mi nedostajati. Bio sam uz nju u njenim poslednjim trenucima i rekao sam joj koliko je volim. Sada je na boljem mestu – rekao je O’Nil, koji je imao dugogodišnju burnu vezu s glumicom, ali se nikada nisu venčali", rekao je.

Pravu istinu o njihovom odnosu i njegovom karakteru je obelodanio njihov sin.

Rajan O’Nil je bio na odličnom putu da postane velika glumačka zvezda, s obzirom na to da je na početku karijere odigrao ulogu u filmu "Ljubavna priča", koja mu je donela nominaciju za Oskar, ali i ulogu u jednoj od najpopularnijih sapunica ikad, "Gradić Pejton", Ipak, mnoge prilike je propustio najviše zbog divljeg karaktera.

Njegov život su više nego uloge, obeležile su ljubavne veze i skandali. Rođen je kao Čarls Patrik Rajan O’Nil 20. aprila 1941. u Los Anđelesu, u porodici scenarista Čarlsa Blekija O’Nila i pozorišne glumice Patrišije Kalagan O’Nil.

Nije želeo da bude glumac, nego se zanimao za sport, a za džeparac je zarađivao kao spasilac i bokser. Boks ga je posebno privlačio pa se, kada je imao 14 i 15 godina, takmičio u amaterskoj ligi i imao rezultat od 18 pobeda i 4 poraza.

Kao mladić, odslužio je dvomesečnu zatvorsku kaznu jer se potukao. Nakon toga odustao je od boksa, a razlog je više bio taj što je porodica morala preko okeana jer je otac dobio posao pisca na radiju "Slobodna Europa" u Nemačkoj, gde je Rajan 1959. godine završio gimnaziju.

Početkom 1960-ih upoznao je sedam godina stariju glumicu Džoanu Mur. Nekoliko nedelje kasnije od prvog susreta ostala je u drugom stanju i par se venčao 1963. godine. Dobili su ćerku Tatum, a 11 meseci kasnije i sina Grifina.

Početna bračna euforija i roditeljska sreća brzo je splasnula jer Rajan, sa 22 godine, nije bio spreman da preuzme odgovornost kakvu su deca nosila sa sobom. Uz to, 1964. godine je dobio ulogu u uspešnoj sapunici "Gradić Pejton".

Od Džoane se razveo 1967. godine, kada je već bio u vezi s kolegicom iz serije Li Tejlor-Jang, sa kojom je iste godine dobio sina Patrika. Džoana se nije mogla da se nosi sa bezuspešnom karijerom i dvoje male dece pa je počela da pije i da se drogira, a decu bi često zaključavala u sobu ili garažu pa su zbog zapuštenog izgleda smatrani otpadnicima društva.

To Rajana nije brinulo, ali kad je shvatio u kakvim uslovima žive, odveo ih je svojoj majci, a potom u internat. To ga nije sprečilo da bude u vezi sa Bond devojkom Ursulom Andres i jedva punoletnom Melani Grifit, s kojom ga je u krevetu pronašla sopstvena ćerka!

O’Nil je iza sebe tada imao nominaciju za Oskar za film "Love Story" pa mu je nakon toga u poslu krenulo vrtoglavom brzinom i uživao je u naklonosti žena. Bio je u vezama s B. Strejsland, dizajnerkom Dajan von Furstenberg, pevačicom Dajanom Ros, glumicom Džoan Kolins.

Ali 1970-ih je O’Nil, osim sa ženama i drogom, muku mučio i sa ćerkom Tatum koju nije mogao da smiri pa joj je, da bi je zainteresovao, ponudio saradnju na filmu "Mesec od papira", a desetogodišnja devojčica je za svoj je debi dobila Oskara.

Njegov odnos prema deci je bio grozan kako je Tatum navela u autobiografiji. Otac kada je imala samo 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i bratu, a navodno su je i na svakodnevnim žurkama u očevoj kući njegovi prijatelji seksualno iskorišćavali.

Susret s glumicom Farom Fosit 1979. je bio strastven, a kako je ispričao, "samo smo se ljubili, i tako satima, sve dok nam usne nisu poplavele".

Fara je u to vreme bila jedna od najpopularnijih glumica, zvali su je seks-bomba, a uloga u seriji "Čarliejevi anđeli" Teksašanku s dugom plavom kosom učinila je fantazijom svih muškaraca. Tada je bila udata za producenta Lija Majorsa, Rajanovog dobrog prijatelja.

"Kada sam je video, sve divlje u trenutku je izašlo iz mene. Nikad joj nisam bio neveran - rekao je u jeku zaljubljenosti". "Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku" opisala je Fara susret s Rajanom.

Zlatni par nikad se nije venčao, ali zato što to Fara nije htela, a 1985. godine dobili sina su Redmonda: "Ćerka Tatum nikad nije volela Faru. Gotovo pa me naterala da biram između njih dve. U redu, ona mi je ćerka, ali Fara je žena s kojom spavam! Niko mi ne može da naredi da raskinem s njom, a pogotovo ne dete", izjavio je jednom prilikom.

Veza s Farom Fosit je trajala 17 godina, do 1997. godine, Nakon što mu je 2001. dijagnostifikovana leukemija (koju je uspešno preboleo), zbližio se s decom, Fara je ubrzo obolela od karcinoma debelog creva.

Iako je govorio o tuzi koju oseća zato što "ona umire i niko ne može da je spasi" i u tome su se videle zle namere. Sin Grifin rekao da je sažaljenje tek trik i Rajanova želja da se dokopa glumičinog testamenta. Čak je tvrdio da mu je otac ljubomoran na njenu bolest.

"Kad je Fara obolela, sećam se da je vikao: "Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak!" A ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već preboleo leukemiju", pričao je sin. "On je najveći egocentrik kojeg možete da zamislite", rekao je Grifin.

Da u tome ima istine, dokazao je i sam Rajan koji je na sahrani voljene Fare svoju ćerku Tatum pozvao na piće jer je nije prepoznao. Osim toga, dan nakon sahrane snimljen je u igrama na plaži s mlađanom plavušom!

Fara Fosit ga je ipak poznavala bolje nego iko, pa mu je u testamentu ostavila - ništa!

2017. godine je ponovo oboleo - ovog puta od raka prostate zbog čega je išao na operaciju, a uz njege je sve vreme bio njegov i Farin sin, Redmond. Tada je izjavio:

"Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije bojala smrti, pa se neću bojati ni ja", izjavio je nedavno O’Nil, misleći na svoju dugogodišnju partnerku Faru Foset. Glumac se oporavio ali i dan danas ima loše odnose sa svojom decom.

Izvor: superzena.b92.net