Elvisa su obožavali MILIONI, ali OVAJ SRAMOTNI DOGAĐAJ na koncertu NISU MOGLI DA MU OPROSTE ni najveći fanovi

Nakon koncerta Prisli se javno izvinio rekavši da nije mislio ništa loše...

Elvis Prisli na jednom od nastupa 1956. godine, foto: Profimedia
Elvis Prisli na jednom od nastupa 1956. godine, foto: Profimedia
.

Elvis Prisli stigao je do neslućenih visina popularnosti stičući zauvek titulu “kralja rokenrola”, ali poslednje godine njegovog života obeležilo je prilično histerično ponašanje, problemi sa alkoholom i traljavi nastupi pospanog i uglavnom nadrogiranog izvođača.

Jednu od najnižih lestvica u svom životu Elvis je dotakao 20. jula 1975. tokom koncerta u Norfoku u Virdžiniji.

Očigledno pod dejstvom narkotika, Prisli je uvredio joko 11 hiljada ljudi u publici nakon što se usred koncerta požalio da “dišu u njega i smrde” jer su jeli previše zelenih papričica i luka. Prisli se nije zaustavio tu nego je nastavio da “problem sa vazduhom” ima i na samoj sceni jer izgleda da su njegovi prateći vokali, četiri Afroamerikanke iz grupe “The Sweet Inspirations”, jele previše somovine, piše portal Listverse.

Ovakav komentar je protumačen kao rasistički i dve od četiri pevačice su istog trenutka napustile scenu. Verovatnije je ipak da je komentar samo bio kulminacija prilično bizarnih izjava koje je Elvis upućivao svojim pratećim vokalima – Afroamerikankama kao i belkinjama, tokom cele turneje.

Nakon koncerta Prisli se javno izvinio rekavši kako nije mislio ništa loše i da mu je primedba u trenutku “zvučala smešno”, a pevačice su mu se ponovo pridružile na sceni već sledeće večeri.

Izvor: Istorijski zabavnik