Štefi je 17 godina dominirala teniskim terenom, srećno se udala za poznatog tenisera, ali "konce je mrsio" nestašni brat

Iako je karijeru završila pre 20 godina, i dalje je smatraju jednom od najboljih teniserki svih vremena, ako ne i najboljom. U karijeri je osvojila čak 22 Grand Slam titula, a danas živi mirnim i povučenim životom zajedno sa svojim suprugom Andreom Agasijem u Las Vegasu.

Štefi Graf, foto: Profimedia / LUKAS SCHULZE/dpa
Štefi Graf, foto: Profimedia / LUKAS SCHULZE/dpa
.

Štefani Marija Graf rođena je 14. juna 1969. godine u Menhajmu u Nemačkoj. Majka joj je Haidi Šalk, a otac Piter Graf, prodavac automobila i automobilskih osiguranja koji je u slobodno vreme radio kao trener tenisa i vrlo brzo uvideo da kod kuće ima genija za tenis.

Ona je maštala kako će postati fotografkinja National Geographica, ali umesto fotoaparata život joj je u ruke dao reket i teniskim terenima je dominirala 17 godina. U 13. godini je počela profesionalnu karijeru na svom prvom profesionalnom turniru u oktobru 1982. godine u Nemačkoj.

Kad je objavila da se povlači iz profesionalnog tenisa bila je treća na rang-listi najboljih teniserki sveta. Nakon što se od aktivnog tenisa oprostila 1999., Štefi Graf se udala za kolegu Andrea Agasija.

Oni su najbolji primer kako su profesija i ljubav u nekim slučajevima nepobediva kombinacija. Venčali su se u oktobru 2001. godine na intimnoj ceremoniji koja se održala u njihovom losanđeleskom domu. Tom njihovom velikom činu prisustvovale još samo njihove majke.

Sin Džejden Žil rodio se 2001. godine, a ćerka Džez El 2003. godine. Štefi se u javnosti pojavljuje retko i samo kad je reč o sportu.

Većinu vremena živi u Samerlajnu, naselju u blizini Las Vegasa, a komšije su joj majka i mlađi brat Majkl koji u poslednje vreme narušava njenu porodičnu idilu budući da ima velikih problema sa zakonom. Pretio joj je smrću, razbijao automobile i toliko se opirao hapšenju da je policija upotrebljavala gumene metke i omamljivače.

Štefi je sudski preuzela brigu nad nestašnim Majklom.

Uprkos sada već dužoj "penziji", još zna ponekad da zaigra neki meč. Naročito one humanitarne. Danas je uspešna poslovna žena, a bavi se i humanitarnim radom u svojoj organizaciji "Children for Tomorrow". U poslednjih 20 godina, Štefi Graf kao da je zaustavila vreme. I dalje nosi plavu poludugu kosu, a njeno lice nije se previše promenilo od dana slave s početka '90-ih.

Izvor: stil / tportal.hr