Film snimljen po istinitoj pričiuznemirio gledaoce: "Muka mi je, ježim se"

Film koji je snimljen prema istinitim događajima uznemirio je gledaoce na platformi Netfliksa, a sudeći po komentarima, mnogi su zgroženi.

Ilustracija, foto: zef art/Shutterstock
Ilustracija, foto: zef art/Shutterstock
.

Radi se o filmu "Believe Me: The Abduction of Lisa McVey" koji prenosi priču o tinejdžerki koja živi na Floridi i koju je 1984. oteo serijski ubica dok se biciklom vraćala kući sa posla.

Sedamnaestogodišnju Lisu je tada oteo i držao u zatočeništvu 26 sati serijski ubica i silovatelj Bobi Džo Long, Lisa je uspela da ga nagovori da je pusti i tako ostala jedina preživela od njegovih žrtava, ali nakon oslobođenja suočavala se sa još jednim problemom: mnogi joj nisu verovali.

Iako je film snimljen još 2018, pažnju je privukao jer se skoro pojavio na Netfliksu, a odmah je postao tema na društvenim mrežama.

Inače, Long je ubio najmanje 10 žena na Floridi u periodu od osam meseci. Proglašen je krivim za ukupno osam ubistava, kao i otmicu Lise MekVej, pa je osuđen na smrt. Pogubljen je 2019. godine.

Lisa je postala policajka, a specijalizovala se za zločine seksualne prirode i radi na zaštiti dece. Long je bio uhvaćen upravo zahvaljujući njenoj pribranosti i pomoći, iako je tad imala samo 17 godina.

"Sećam se da sam molila Boga samo da me ne ubije. Silovao me je puno puta, prestala sam da brojim", ispričala je ranije za medije.

Uspela je da ga nagovori da je pusti, obećavajući mu da će mu biti devojka, a rekla mu je i da mora da se vrati kući jer ima bolesnog oca za kojeg se brine.

"Rekla sam mu da smo se upoznali pod lošim okolnostima, ali da bih svejedno mogla da budem njegova devojka i da niko ne mora da zna", ispričala je.

.

Takođe, potrudila se da ostavi svoje otiske u njegovom kupatilu, ali i da zapamti detalje iz njegovog stana čak i njegov izgled, iako je imala povez preko očiju.

"U jednom trenutku je stavio moje ruke sebi na lice. Imao je ožiljke, male brkove, male uši, kratku kosu uredno ošišanu, bio je krupan, ali ne i debeo. Bila sam mirna dok sam policiji pričala svoju priču, znala sam da moram da im pomognem da uhvate ovog lika pre nego što ponovo krene da napada", ispričala je tom prilikom.

Long je bio uhvaćen zahvaljujući njenoj pomoći 1984., a godinu kasnije priznao je krivicu za osam ubistava i za otmicu i silovanje Lise MekVej. Osuđen je na 28 doživotnih kazni i smrtnu kaznu za ubistvo 22-godišnje Mišel Sims.

Iako se u filmu navodi da Long čeka izvršenje smrtne kazne, u međuvremenu je pogubljen u maju 2019. godine.

Ovo su samo neki od komentara koji su napravili polemiku na internetu.

"Pokušavam da gledam "Believe Me: The Abduction of Lisa McVey" na Netfliksu i muka mi je od njega. Bože, ovo je užasno."

.

"Upravo sam pogledala "Believe Me" na Netfliksu i plakala sam tokom celog filma. Činjenica da je snimljen prema istinitoj priči čini ga posebno užasavajućim i tužnim."

.

"Gledala sam "Believe Me" i bilo mi je muka i ježila sam se sve vreme."

.

Izvor: Index.hr