Sada već dvostruki oskarovac bio je prvo kompozitor: Pogledajte kako njegov valcer izvodi Andre Riu, dok Hopkins zadovoljno sluša

Trideset godina nakon što je dobio Oskara za ulogu Hanibala Lektora u trileru "Kad jaganjci utihnu", ser Entoni Hopkins dobio je drugu statuetu za najboljeg glavnog glumca - za ulogu u ostvarenju "Otac". Hopkins je tako u svojoj 83. godini postao najstariji dobitnik Oskara za glumu. Ipak, o njemu ima još zanimljivosti za koje malo ljudi zna. Holivudski glumac se nekada prvenstveno bavio muzikom i to komponovanjem ozbiljne muzike.

Entoni Hopkins, foto: Profimedia
Entoni Hopkins, foto: Profimedia
.

Jedan valcer koji je napisao pre više od 50 godina prvi put je izveo holandski violinista Andre Riu sa svojim orkestrom. Glumac je tom prilikom sedeo u publici i bio je prezadovoljan onim što je čuo.

Pre samog izvođenja Andre Riu je objasnio kako je došlo do ove saradnje.

“Zamolili su me da pogledam note i odsviram jedan valcer. Meni svakodnevno stižu takvi pozivi i ono što sam iz iskustva naučio je to da se novi Štraus nije rodio. Međutim, kada sam čuo ime kompozitora, umalo se nisam onesvestio. Svetski poznat holivudski glumac, Entoni Hopkins, čiji je valcer više nego fantastičan”, rekao je Andre Rieu.

Poslušajte Hopkinsov valcer i pogledajte njegove reakcije: