20 godina proveo na ženinom grobu

Roki Abalsamo je izgubio suprugu Đulitu 1993. godine i od dana njene sahrane, nije se odvajao od njenog groba,na groblju Sv. Džosef u Bostonu, objašnjavajući kako tako lakše podnosi njenu smrt.

.

Kada mu je žena preminula 1993. godine, deo njega je takođe otišao sa njom. Od tog momenta, pun tuge i praznine, svakodnevno je po ceo dan sedeo na njenom grobu, bez obzira na vremenske uslove i pri tom jedva da je jeo i pio bilo šta. Iako je 2000. godine privukao medijsku pažnju koja mu je donekle i bila zanimljiva, on je samo želeo da bude uz svoju suprugu.

Par se upoznao u tinejdžerskim godinama u jednom kafiću u rodnom Buenos Ajresu. Roki je sedeo okrenut leđima Đuliti za susednim stolom, kada ju je čuo kako priča sa prijateljima "o duši, životu, dobroti", izjavio je Roki na dvehiljaditom intervjuu. Pre nego što je i video njeno lice, odlučio je: "Ona je za mene. Moram da je upoznam." "Bila je to čista ljubav", rekao je, "Njena lepota je bila poseban poklon".

Prvi put su se poljubili 16. septembra 1937. godine, datum koji su svake godine slavili i na isti se uzeli sledeće godine u aprilu.

Dobili su ćerku Anđelu i sina Roga. 1971. godine su pratili decu u SAD i godinu dana kasnije prešli da žive u Boston.

Roki i Đulita su proveli srećnih 55 godina u braku, kada je ona preminula od komplikacija na operaciji srca 1993. godine. Od tog trenutka, Roki je počeo da provodi vreme pored ženinog groba.

Roki je usled bolesti koja ga je zadesila prošle godine, umro 22. januara i sahranjen je uz svoju voljenu suprugu.