Muškarci su njeno ime tetovirali na čelu, a ona je bila zaljubljena u ženu

Muškarci su njeno ime tetovirali na čelu, a ona je bila zaljubljena u ženu.

Samanta Foks, foto: Profimedia
Samanta Foks, foto: Profimedia
.

Počela je kao model sa 16 godina, a uspela je i pored toga što je visoka samo 158 centimetara, jer su njene mere bile 98-59-84. Bila je najfotografisanija žena osamdesetih.

Bila je toliko popularna u Velikoj Britaniji da su muškarci tetovirali i njeno ime na svojim telima. Jednom prilikom prišao joj je muškarac i zamolio da mu se potpiše na čelo. Nedelju dana kasnije dobila je fotografiju njegovog prijatelja koji joj je pokazao kako je istetovirao njen potpis na istome mestu. Imala je i telohranitelje kao tinejdžerka, jer se bojala da bi je neko zbog prevelike slave mogao napasti, a brojni muškarci pratili su svaki njen korak.

Svoju pevačku karijeru pokrenula je 1986. godine, a singlom "Touch Me" osvojila je top-liste šriom sveta.

.

Otac Patrik bio joj je menadžer sve do 1991. godine, kada mu je dala otkaz, jer je bila uverena da joj je ukrao milion funti sa računa. Tužila ga je i dobila parnicu, nakon čega više nije razgovarala s njim. Patrik Foks preminuo je 2000. godine a gotovo čitavu deceniju nije razgovarao sa svojom ćerkom.

Iako je pre imala brojne veze s muškarcima, Samanta Foks je pokrenula spekulacije o svojoj seksualnosti krajem devedesetih godina. Kasnije je priznala kako nikada pre Majre Straton nije bila iskreno zaljubljena u ženu.

"Ljudi govore da sam lezbijka. Jedino što znam je to da sam zaljubljena u svoju menadžerku Majru", rekla je Samanta Foks jednom prilikom.

Devojke su bile u vezi sve do 2015. godine, kada je Majra Straton preminula od posledica karcinoma.

Izvor: superzena. b92.net