Životne priče

Dugo je krila da voli žene, a onda je na velikoj filmskoj svečanosti sve priznala i ubrzo se udala

Džodi Foster, sa bivšom dugogodišnjom partnerkom Sidni Bernard, usvojila je sinove Kita i Čarlsa, a 2014. godine venčala se sa fotografkinjom i rediteljkom Aleksandrom Hedison.

11.04.2021. - 12:00h
Džodi i Aleksandra
Džodi i Aleksandrafoto: Profimedia

Džodi Foster (58) je tek 2013. godine na dodeli Zlatnog globusa javno priznala svoju seksualnu orijentaciju, a već naredne godine se udala za fotografkinju i rediteljku Aleksandru Hedison (51).

Glumica je viđena sa suprugom tokom šetnje Los Anđelesom. Džodi i Aleksandra su bile u ležernom izdanju i nosile sunčane naočare, pa ih je obe bilo teško prepoznati. Džodi Foster je, dok je hodala, u ruci nosila smuti.

Džodi i Aleksandra su se venčale 2014. godine nakon samo godinu dana veze. Zanimljivo je da je fotografkinja pre glumice bila u vezi sa komičarkom i voditeljkom Elen Dedženeris.

Glumica, koja je najpoznatija po ulozi u kultnom trileru "Kad jaganjci utihnu", 2013. godine, napravila je hrabri potez priznavši javno da je homoseksualnog opredeljenja, iako su to već svi potajno znali u Holivudu.

"Večeras imam jedno saopštenje zbog kojeg sam nervozna. Ja sam sama", isprva se našalila Džodi. Ipak, onda je rekla ono što je javnost znala, a ona je ranije odbijala da se izjasni o tome. To pravilo je prekršila kada je primajući nagradu za životno delo Sesil B. de Mil zahvalila na svemu svojoj bivšoj dugogodišnjoj partnerki Sidni Bernard.

Sa njom je usvojila sinove Kita (19) i Čarlsa (22), ali je njihova veza nakon nekoliko godina pukla.

Inače, Džodino pravo ime je Alisija Kristijan Foster, a rodila se kao najmlađe od četvoro dece filmske producentkinje Evelin Brendi Foster i pukovnika Lucijusa Fišera Fostera III. Glumičin otac je bio iz bogate porodice, a napustio je njenu majku, dve sestre i brata nekoliko meseci pre nego što se Džodi rodila. Zbog toga ona sa njim nikad nije uspostavila normalan odnos.

Majka se sama brinula za Džodi i njene sestre i brata, a poslala je glumicu u međunarodnu školu "Lycée français de Los Angeles" koju je ona završila kao najbolja u svojoj generaciji. Nakon toga je upisala studije književnosti na Univerzitetu Jejl, na kom je ostvarila zavidni uspeh.

Izvor: dnevnik.hr