Metju Mekonahi imao je burno detinjstvo uz roditelje koji su se tukli i međusobno zlostavljali

Njegova biografija je jedna od najprodavanijih knjiga u poslednjih deset godina.

Metju Mekonahi, foto: Profimedia
Metju Mekonahi, foto: Profimedia
.

Holivudska zvezda i miljenik žena, glumac Metju Mekonahi, postao je autor bestselera kada je objavio svoju biografiju "Greenlights".

Mekonahi je rođen u 1969. godine u teksaškom Uvaldeu. Njegova majka Meri Ketlin bila je spisateljica i učiteljica, a otac Džim lokalni naftni biznismen koji se zamalo nakon srednje škole profesionalno bavio američkim fudbalom.

"Ja sam najmlađi od trojice braće i sin sam roditelja koji su se dvaput razveli i tri puta venčali jedno s drugim", napisao je glumac.

Otkrio je i kako mu je otac preminuo 1992. godine od infarkta dok je vodio ljubav s njegovom majkom.

I dok je u biografiji nekoliko puta naglasio kako ih je oboje jako voleo, priznao je i kako je bilo teško odrastati u nezdravom okruženju koje su priuštili njemu i njegovoj braći. Burnu vezu svojih roditelja u biografiji je dočarao kroz nekoliko primera.

Prisetio se jedne večeri kada mu je bilo samo pet godine i kada je njegov tata za večerom zatražio još jednu porciju krompira.

"Siguran si da želiš još, debeli?", upitala je tada njegova mama oca te je nastavila da mu se ruga zbog kilaže, a Metju i njegova braća su znali da se sprema nešto loše.

"Tata je prevrno sto, digao se i krenuo prema mami, a ona je odmah otrčala da zove policiju", napisao je.

Stvari su zatim postale još gore jer njegov otac prignječio njegovu mamu uza zid, a ona ga je odalamila po licu sa slušalicom telefona te mu slomila nos.

Zatim je opisao njihovu borbu u kojoj je ona u ruci imala nož, a on bocu kečapa. Na kraju su oboje bili prekriveni kečapom i krvi, dok se Metju s braćom skrivao iz kreveta.

"Pali su na kolena na kuhinjski pod koji je bio preliven kečapom i krvi... i počeli voditi ljubav", prisetio se glumac u biografiji.

"Tako su se moji roditelji voleli", zaljučio je.

Inače, "Greenlights" je trenutno jedna od najprodavanijih knjiga ove decenije, čemu se ni sam glumac nije nadao kada ju je objavio.

Izvor: stil