Životne priče

Mia Farou stavlja tačku na glasine o smrti svoje troje dece: Svako spekulisanje je kaljanje njihovih života

Glumica i bivša partnerka Vudija Alena Mia Farou odgovorila je na "opasne glasine koje počivaju na neistinama" povodom smrti troje njene dece.

02.04.2021. - 12:00h
Mia Farou
Mia Faroufoto: Profimedia

U emotivnoj objavi na Tviteru Mia Farou je napisala da su smrti troje od njenih četrnaestoro dece kao "tragedije koje se ne mogu opisati" usred ponovne zainteresovanosti javnosti za njenu porodocu zbog novog dokumentarca "Alen protiv Farou".

Iako se serija od četiri epizode bavi ćerkom Dilan i njenim tvrdnjama da ju je Alen, njen očuh, seksualno zlostavljao kada je imala samo šest godina, mnogi su se fokusirali na živote druge dece Mie Farou.

Kao odgovor na "opasne glasine koje počivaju na neistinama", Mia Farou je objasnila šta je dovelo do smrti njenih ćerki Tem i Lark i njenog sina Tadeusa, koji se ne spominju u dokumentarcu.

Vudi Alen odbacuje tvrdnje usvojene ćerke da ju je seksualno zlostavljao

"Malo porodica je savršeno, i svaki roditelj koji je doživeo gubitak deteta zna da taj bol ne prestaje", napisala je glumica.

Lark, koju je Mia Farou opisala kao "izvanrednu ženu" i "divnu ćerku, sestru, i majku", preminula je 2008. godine sa 35 godina zbog komplikacija sa HIV-om.

"Uprkos njenoj bolesti živela je ispunjenim životom sa svojom decom i partnerom. Preminula je na Božić, u rukama svog partnera", napisala je Mia Farou.

Potom je napisala da je Tem preminula "zbog slučajnog predoziranja lekovima protiv migrene", a njen brat Moziz, koji je usvojen 1991. godine, pisao je u svom blogu pre tri godine da je Tem verovatno izvršila samoubistvo.

Moziz je u istoj objavi rekao da je Tadeusa zlostavljala Mia Farou, međutim, devetoro dece koje je intervjuisano za potrebe dokumentarca negirali su to. Moziz nije hteo da učestvuje u filmu.

Tadeus je imao 29 godina kada je preminuo 2016. godine. Mia Farou je opisala svog sina kao "hrabrog" i rekla da je izvršio samoubistvo zbog naglog raskida ljubavne veze.

"Svako spekulisanje je kaljanje njihovih života, života njihove dece i dragih osoba", napisala je Mia Farou.

Izvor: b92.net