Kraljica rokenrola se oprostila od publike: Film za kraj!

"Želim da se oprostim sa svojom publikom. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve. I to će biti moj kraj, moj poslednji oproštaj", reči su američke rok dive koja je i zvanično objavila da završava karijeru. Sa publikom će se oprostiti dokumentarnim filmom o svom životu koji će biti emitovan krajem marta.

Tina Tarner, foto: Profimedia / News Licensing
Tina Tarner, foto: Profimedia / News Licensing
.

Američka pevačica Tina Tarner na javnoj sceni je već više od šest decenija, sa pravom nosi titulu kraljice rokenrola, a sada, u 81. godini života, rešila da se povuče i oprosti od svojih fanova.

Za kraj, kako bi se odužila publici koja je bila uz nju prethodnih šest decenija, za HBO je snimila dokumentarni film u kojem priča svoju životnu priču. Ovaj film zapravo je njeno poslednje obraćanje javnosti i oproštaj od publike. U filmu govori kako želi da stupi u poslednje poglavlje svog života - bez reflektora.

U dokumentarcu, priseća se svoje mladosti ispunjene tugom i bolom, potom na ljubav i globalnu slavu koju je stekla u zrelim godinama. Film otkriva i da je patila od post traumatskog stresa, koji je posledica nasilja koje je trpela dok je bila u braku sa Ajkom Tarnerom.

Sreću je sredinom osamdesetih pronašla sa Ervinom Bahom, direktorom izdavačke kuće, koji u filmu i govori da mu je Tina rekla: "Želim da se oprostim sa svojom publikom. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve. I to će biti moj kraj, moj poslednji oproštaj".

Film "Tina" sačinjen je od arhivskog materijala, starih snimaka, i pored sjaja slave i muzike, prikazuje i mračnu stranu njenog života.

Rođena kao Ana Mej Bulok, karijeru pevačice započinje sa 19 godina, 1958. godine kao pevačica i prateći vokal u "Kraljevima ritma" zajedno sa Ajkom Tarnerom. Već 1960. široj javnosti postaje poznata kao Tina Tarner kada je nastupala zajedno sa Ajkom Tarnerom, s kojim je bila u braku od 1962. do njihovog burnog razvoda 1978. godine.

Nastavila je sa solo karijerom ali je nastupala po manjim klubovima i barovima hotela sve do 1983. godine, kada je "izbacila" obradu Al Grinove "Lets stay together". Pesma je postala veliki hit, a ona naredne godine dobila od studija dve nedelje da snimi album. I snimila je "Private dancer" koji je postigao ogroman komercijalni uspeh i bio njen veliki povratak.

Ervina Baha upoznala je 1986. godine, kada je on poslat od strane muzičke kuće "EMI" da je dočeka u Londonu na aerodromu. Prvo prijatelji, započeli su vezu iste godine iako je mlađi od nje 16 godina. U julu 2013. godine, posle 27 godina ljubavi, venčali su se u Švajcarskoj, gde su i živeli poslednjih godina.

Izvor: superzena.b92.net