Život nije mazio fatalnu Francuskinju: Svet joj se divio, dok je ona preživljavala pravi pakao

Od malih nogu se znalo da će se Sofi Marso baviti javnim poslom, a čim se pojavila na sceni privukla je veliku pažnju i postala miljenica muškaraca, ali i uzor žena širom sveta.

Sofi Marso, foto: Profimedia
Sofi Marso, foto: Profimedia
.

Sofi Marso je rođena 17. novembra 1966. godine.

Bavila se manekenstvom, a po preporuci agenta je otišla na kasting za film "Žurka", na kojem je oduševila reditelja Kloda Pinotoa i odmah je dobila ulogu. Ovaj film je postao veliki hit, a Sofi je nakon premijere postala velika zvezda. Njeni stajlinzi iz filma i frizure odmah su kopirani, a kritičari su nazvali Sofi Marso budućom heroinom francuskog filma.

.

Sofi Marso je dobila nagradu Cesar (francuski ekvivalent Oskaru) u nominaciji "Najbolji debi i najperspektivnija glumica". Do sada je odigrala preko 50 uloga, a slika mlade i simpatične devojke i dalje živi u sećanju njenih fanova.

Kroz život su je pratili skandali, ali i velike tragedije. Sa samo 18 godina se zaljubila i započela vezu sa francusko-poljskim rediteljem Andžejem Zulavskim. Činjenica da je 24 godine stariji od nje je izazvala veliku buru u medijima. Međutim, to nije sprečilo par da se venča i uživa u romansi punih 16 godina. U braku su dobili sina koji danas ima 26 godina.

Navodno je razvodu kumovala njegova posesivnost i agresivnost, ali su ostali u bliskim odnosima zbog sina Vinsenta.

Nakon što je brak okončan, Sofi se posvetila režiji i ostavrila veliku uspeh.

.

Još jedna šansa za ljubav

Nakon više od 20 godina život ju je spojio sa producentom Džimom Lemlijem koga je upoznala dok je snimala film "Ana Karenjina". Varnice su sevnule i njih dvoje su se upustili u romansu. Iz te veze glumica je dobila ćerku Džulijet.

Međutim, ova veza nije potrajala dugo.

Lepu glumicu život nije mazio, a 2017. godina je za nju bila izuzetno teška. Sofina majka godinama se borila sa rakom pluća, koji se zatim proširio i na mozak, a glumica je mesecima bila uz nju dok je bila u bolnici.

Međutim, niko nije znao da Sofi prolazi kroz težak životni period - nije otkazala angažmane, a pred kolegama je uvek bila vedra i nasmejana.

Samo nekoliko dana pre Božića njena majka je i preminula, a to je bio drugi gubitak koji je Sofi pretrpela u samo nekoliko meseci. Naime, njen bivši suprug preminuo je u februaru 2016. godine.

Sofi je na sahrani bila slomljena, a uprkos njihovim razmiricama, koje su rezultirale razvodom, on je bio i ostao ljubav njenog života. Sa druge strane, pre nego što je preminuo, Zulavski je priznao da se nikad nije oporavio od razvoda.

Izvor: stil