"Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi": Ovako se dr Grujičić oprostila od mladog lekara, anesteziologa

Anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenad Maksimović, čije smo reči sa knedlom u grlu čitali letos, a koji je sve vreme radio u crvenoj zoni, juče je i sam preminuo od virusa korona.

Dr Danica Grujičić, foto: Prva Tv
Dr Danica Grujičić, foto: Prva Tv
.

- Velika tragedija, nažalost bitku sa koronom u 37 godini života izgubio je naš sjajni mladi anesteziolog i veliki čovek Neša Maksimović. Sve vreme si bio na prvoj liniji i spasio si stotine života. Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi - napisala je dr Danica Grujičić na Tviteru, u potresnom oproštaju od mladog lekara koji je izgubio životnu bitku protiv korone.

POGLEDAJTE NJENU POTRESNU OBJAVU OVDE!

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

"Prošao je 8 sat smene . Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune . Dolaze novi i novi slučajevi .. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad ce kraj smene jer sati su sve sporiji . Onda čuješ da se nešto dešava u gradu , da je svuda policija , da su oklopna vozila na ulicama ! Gledaš u monitor 1, 2 , 9... Vrti ti se po glavi sad ce svi u Urgentni .. Onaj zidani pre 40 godina . Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema ... Kome je teže ? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu , vilica , rebara . Ko je ovde žrtva a ko heroj ... Ko je broj ? Ko ispljuvak ? Sutra je novi dan . Za novih 8 sati ... Za više srece sa obe strane", napisao je na Fejsbuku Nenad.

Izvor: novosti